fbpx

7 πράματα που δεν πρέπει να συζητάς ποτέ με τους συναδέλφους σου

7 πράματα που δεν πρέπει να συζητάς ποτέ με τους συναδέλφους σου

Με τον καιρό στη δουλειά αναπτύσσονται φιλίες οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις μένουν στο ωράριο της εργασίας ή εξασθενούν και εξαφανίζονται όταν αλλάξεις δουλειά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 τρόποι για να μπορέσεις να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις!

 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φιλία στη δουλειά είναι μια πολύ εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Επομένως πρέπει να θεωρείς ότι κανένας δεν είναι φίλος σου ώστε να του εκμυστηρευτείς κάποια πράματα για σένα ή τη ζωή σου.

Αλλά δεν είναι μόνο τα προσωπικά για να δείχνεις σοβαρός στη δουλειά και να προστατεύεις τον εαυτό σου.

Σύμφωνα με το Forbes και το Business Insider αυτά είναι τα επτά πράματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις στους συναδέλφους σου στη δουλειά:

 

  1. Aν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, κράτα το για τον εαυτό σου. Μην μοιράζεσαι με τους συναδέλφους σου τα αρνητικά συναισθήματα που σε διακατέχουν όσο εργάζεσαι. Δεν βοηθά κανέναν να ξέρει ότι υποφέρεις. Δημιουργείται αρνητικό κλίμα και κανείς δεν θα θέλει να μοιραστεί μαζί σου κάτι που αφορά την δουλειά.
  2. Μην μεταφέρεις τα προσωπικά σου προβλήματα. Κανείς δεν θέλει να δουλεύει με έναν άνθρωπο που έχει νεύρα, θλίψη, θυμό, απογοήτευση λόγω προσωπικών προβλημάτων. Οταν φέρνεις τα προβλήματα από το σπίτι στο γραφείο, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χαλάς το επαγγελματικό προφίλ σου.
  3. Mην διασπείρεις φήμες για συναδέλφους σου Μην σχολιάζεις αρνητικά συναδέλφους σου ενώπιον άλλων συναδέλφων σου. Μην διαδίδεις ποτέ κάτι που σου έχουν εκμυστηρευτεί. Χτίσε σχέσεις εμπιστοσύνης. Κράτα τις αρνητικές σκέψεις που έχεις για κάποιον μόνο για τον εαυτό σου.
  4. Μην μιλάς άσχημα για τον διευθυντή ή προϊστάμενο σου μπροστά σε άλλους. Είναι πολύ εύκολο τα αρνητικά σου σχόλια να φτάσουν στα αυτιά του.
  5. Απόφυγε τις συζητήσεις για οικονομική κατάσταση, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των συναδέλφων σου.
  6. Μην μοιράζεσαι με τους συναδέλφους σου την ανάγκη σου να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον (και ότι έχεις μπει σε διαδικασία ανεύρεσης άλλης εργασίας): Αυτή η πληροφορία πολύ εύκολα μπορεί να διαρρεύσει και να βρεθείς σε πολύ αμήχανη θέση με τους ανωτέρους σου. Αν οι συνάδελφοί σου ξέρουν ότι ψάχνεις για άλλη δουλειά, παύουν να σε θεωρούν μέρος της ομάδας.
  7. Μην αποκαλύπτεις πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ: Για παράδειγμα, τον πραγματικό λόγο για τον οποίο μπορεί να έλειψες από τη δουλειά σου: αν δήλωσες ασθένεια και απλά ήθελες να ξεκουραστείς, δεν είναι ανάγκη να το ξέρει κανείς άλλος πέρα από εσένα.