fbpx

7 στιλάκια για να «στρώσεις» τα μαλλιά σου και να εντυπωσιάσεις

7 στιλάκια για να «στρώσεις» τα μαλλιά σου και να εντυπωσιάσεις

Τα μαλλιά σου είναι σημαντικά και ανάλογα με το κούρεμα σου τονώνουν ή σου εξαφανίζουν το στιλ σου.

Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο κούρεμα και στο στιλ που θα δώσεις στα μαλλιά σου, ανάλογα φυσικά με το σχήμα του προσώπου σου, αλλά και τη γενικότερη προσωπικότητα και ηλικία.

Διάβασε λοιπόν, πάρε ιδέες και συζήτησε τις με τον κομμωτή ή την κομμώτρια σου ή τον κουρέα σου!

 

  1. Combover- To πιο classy αντρικό κούρεμα

Το κούρεμα αυτό συνεχίζει να αποτελεί trend και για το 2017. Είναι μια παλιά τεχνική που εφάρμοζαν οι άντρες για να καλύψουν τη φαλάκρα. Αυτό που έκαναν ουσιαστικά, είναι το ότι άφηναν μακριά τα μαλλιά στη μία μεριά του κεφαλιού και τα χτένιζαν προς την άλλη για να καλύψουν τα σημεία που δεν είχαν μαλλιά.

Από τότε τα χρόνια πέρασαν και το combοver ξαναγύρισε στη μόδα ανανεωμένο για να προσδίδει την κλασική κομψότητα στα ανδρικά κεφάλια. Άλλοι το προτιμούν πιο classy, άλλοι πιο μοντέρνο, άλλοι με undercut, άλλοι αυστηρό, άλλοι loose. O GeorgeClooney το στηρίζει σε όλες τις παραλλαγές του.

 

  1. Pompadour με κοντοκουρεμένες άκρες

Το pompadour είναι ένα κλασικό κούρεμα που έχει επιστρέψει στη μόδα με μεγάλη επιτυχία μετά από αρκετά χρόνια. Το 1950 o ElvisPresley το έκανε σήμα κατατεθέν του, ενώ αργότερα συνδέθηκε και με τη rock σκηνή.

Ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό του είναι ότι ταιριάζει με σχεδόν όλα τα σχήματα προσώπου, ενώ ανάλογα με την κάθε παραλλαγή του μπορούν να το δοκιμάσουν άνδρες κάθε ηλικίας. Φτιάχνεται εύκολα σε ίσια, αλλά και σε σγουρά μαλλιά, με τη βοήθεια ενός σεσουάρ και αρκετής λακ. Πολλοί εμπλουτίζουν το στυλ αυτό, με μια έντονη γραμμή στη δεξιά ή στην αριστερή χωρίστρα.

 

  1. Manbun- Μακρύ μαλλί στυλιζαρισμένο προς τα πίσω

Ο ανδρικός κότσος, είναι το λεγόμενο manbun. Ωστόσο, γι’ αυτό το κούρεμα μπορείς να έχεις είτε πιο κοντινές πλαϊνές άκρες, είτε τα μαλλιά σου να βρίσκονται σε ένα μήκος.

Έπειτα, παίρνεις ένα δυνατό τζελ μαλλιών για άνδρες και στρώνεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω. Εναλλακτικά τοποθέτησε τον κότσο ελαφρώς ψηλά ή στο σβέρκο του λαιμού, αντί να τον σηκώσεις στην κορυφή του κεφαλιού σου. O JasonMomoa στηρίζει το πιο brutallook.

 

  1. Slickedback με σβήσιμο στο πλάι

Ένα κούρεμα που έχουν αγαπήσει πολλοί σταρ του Hollywood από την δεκαετία του ’20 μέχρι και σήμερα. Μπορούν να το υιοθετήσουν νεαροί, αλλά και πιο ώριμοι άντρες και ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα σχήματα προσώπου. Ενδείκνυται για όλους σχεδόν τους τύπους μαλλιών, αλλά ταιριάζει καλύτερα στα λεπτά, ίσα μαλλιά, γιατί στα σγουρά θα απαιτηθεί μια πιο βαριά κρέμα για να στρώσουν κι αυτό δεν θα δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.

Είναι ουσιαστικά ένα κοντό κλασικό κόψιμο στο πλάι και στο πίσω μέρος με μια έντονα τονισμένη χωρίστρα στη μία πλευρά. O DavidBeckham υποστηρίζει το slickedback με διάφορες παραλλαγές, ωστόσο συχνά κάνει αλλαγές υιοθετώντας τόσο το pompadour όσο και το κλασικό combover.

 

  1. Τussled με φράντζα- Quiff

Εάν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά, μπορείς να τα φέρεις μπροστά σε στυλ φράντζας, αφού τα έχεις στρώσει με ειδικό styling προϊόν και να τα στερεώσεις με extra λακ.

Aπό την άλλη, η quiff με υφή είναι η απόλυτη τάση. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να διατηρήσει το επάνω μέρος των μαλλιών και τη φράντζα λίγο πιο μακριά. Βάλε λίγη πάστα μαλλιών πριν σχηματίσεις την ανθεκτική quiff περνώντας τα δάχτυλα σου μέσα από τα μαλλιά και απομακρύνοντας τα κάνοντας μια γωνία στο πλάι. Τελείωσε το χτένισμα στρίβοντας τα.

 

  1. Aτημέλητα wavy- σγουρά

Aν έχεις σγουρά μαλλιά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις το cool και απόλυτα φυσικό- ατημέλητο hairstyle του DavidGandy.

 

  1. Βuzz- Με την “ψιλή”

Tooldtimeclassic κούρεμα που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση και είναι πάντα μόδα. Ακολούθησε το παράδειγμα του “MichaelScofield” (WentworthMiller) αλλά και πολλών ακόμα διάσημων, για να υιοθετήσεις ένα λίγο πιο “σκληρό” στιλ.