fbpx

7 tipsγια να καταφέρεις να ταξιδέψεις στις θέσεις VIP χωρίς να την πληρώσεις!

7 tipsγια να καταφέρεις να ταξιδέψεις στις θέσεις VIP χωρίς να την πληρώσεις!

Οι θέσεις των VIP ή αλλιώς Businessσε κάποιες από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου είναι απίθανες και σίγουρα θα είσαι ένας από εκείνους που θα ήθελαν να ταξιδέψουν με μια από αυτές τις θέσεις για κάποιον προορισμό.

Αν είσαι από εκείνους που έχουν λεφτά τον δρόμο σίγουρα θα τον ξέρεις. Αν όμως δεν έχεις υπάρχουν μερικές πιθανότητες να βρεθείς σε μια τέτοια θέση με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 6 μεγάλοι μύθοι των αεροπορικών ταξιδιών για να ξέρεις πως …πετάς!

 

Στα άνετα και πολύ μεγάλα καθίσματα αυτών των θέσεων ο κάθε επιβάτης έχει το προσωπικό του τηλέφωνο, τηλεόραση και υποδοχή για pc αλλά και υπέροχα φαγητά. H πολυτέλεια βρίσκει τη σημασία της στις θέσεις της businessclass. Υπάρχουν όμορφα διακοσμημένες καμπίνες με τέσσερις έως οχτώ θέσεις που προσφέρουν ηρεμία και απομόνωση. Τα καθίσματα μετατρέπονται σε άνετα κρεβάτια (μήκους δύο μέτρων) και υπάρχουν, φυσικά, κουβέρτες και μαξιλάρια.

 

 

Ότι κι αν χρειαστείς είναι πάνω στο κάθισμα σου και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι ή να παρακολουθήσεις τηλεόραση.

Για να τα απολαύσεις όλα αυτά θα πρέπει να είσαι έξυπνος και τυχερός συνάμα. Δες τι γίνεται:

 

  1. Δημοπρασία…θέσεων

Υπάρχουν ιστοσελίδες όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αναβάθμιση στην πρώτη θέση. Οι δημοπρασίες για τις κενές θέσεις αφορούν άτομα που έχουν ήδη κλείσει εισιτήριο για συγκεκριμένη πτήση και η διαδικασία «κλείνει» 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα απογείωσης (αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις από εταιρεία σε εταιρεία). Η δε αναβάθμιση μπορεί να αφορά όλες τα αεροπλάνα στα οποία έχετε κλείσει θέση σε περίπτωση που για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας πρέπει πάρετε διαδοχικές πτήσεις.

 

  1. Αν είσαι στιλάκι και όμορφος

Στην περίπτωση που υπάρχουν κενά στην πρώτη θέση, οι αεροσυνοδοί μπορεί να επιλέξουν κάποιους επιβάτες και να τους προτείνουν αναβάθμιση θέσης. Για να επιλεγεί όμως ένας επιβάτης θα πρέπει να είναι καλοντυμένος και γενικά εμφανίσιμος, ακόμη και εάν αυτοί που βρίσκονται ήδη στην πρώτη θέση δεν είναι.

 

 

  1. Η ευγένεια αποζημιώνει

Ποτέ μην σκεφτείτε πως επειδή πληρώνετε έχετε και το δικαίωμα να μιλάτε απότομα, προσβλητικά ή να γκρινιάζετε διαρκώς άνευ λόγου. Ένα χαμόγελο, μια ευχάριστη κουβεντούλα με τον ή την υπάλληλο στο checkin ή όταν μπείτε στο αεροπλάνο δεν κοστίζει τίποτα. Και που ξέρετε μπορεί να αποζημιωθείς κάνοντας ένα πολύ πιο άνετο ταξίδι απ’ ότι νομίζεις.

 

  1. Αν έχεις τη τύχη του μοναχικού ταξιδιώτη

Σύμφωνα με τον επενδυτή JonathanMarks, που έχει αναγάγει σε χόμπι τη δωρεάν αναβάθμιση θέσης σε αεροπορικές πτήσεις, το να ταξιδεύει κανείς μόνος- ή έστω να μην έχει πρόβλημα να χωριστεί από το ή τα άτομα που τον συνοδεύουν- είναι εισιτήριο για την πρώτη θέση.

 

  1. Ξέχνα το μεθύσι

Μην εμφανίζεστε ποτέ μεθυσμένος στο αεροπλάνο. Όχι μόνο δεν θα έχετε καμία πιθανότητα να κερδίσετε αναβάθμιση της θέσης σας αλλά μπορεί να μην σας επιτραπεί καν να ταξιδέψετε.

 

 

  1. Το σωστό timing

Σε γενικές γραμμές οι πτήσεις είναι γεμάτες. Υπάρχουν όμως και κάποιες μέρες που συνήθως παρουσιάζουν χαμηλότερη ζήτηση όπως πχ οι Τρίτες και οι Τετάρτες και τότε υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις για να μεταπηδήσετε από την οικονομική στην πρώτη και κατ’ επέκταση το προσωπικό του αεροσκάφους είναι γενναιόδωρο. Και φυσικά μην ξεχνάτε πως εάν δεν ταξιδέψετε εξαιτίας υπεράριθμων επιβατών οι πιθανότητες να ταξιδέψετε πρώτη θέση στην πτήση που θα σας προτείνει η αεροπορική εταιρεία, είναι μεγάλες.

 

  1. Αν ταξιδεύεις συχνά η πίστη ανταμείβει

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στις μέρες μας παρέχουν στους ταξιδιώτες μια κάρτα στην οποία πιστώνονται πόντοι κάθε φορά που ταξιδεύετε ενώ τηρούνται στοιχεία για τη συχνότητα που εμφανίζεται το όνομά σας σε πτήσεις τους. Και συχνά η ανταμοιβή σας, εάν κάνετε συχνά τα ταξίδια σας με μία εταιρεία είναι κάποια emails που μπορεί να σας ενημερώνουν για ειδικές τιμές και διάφορες ευκαιρίες.