fbpx

9 έξυπνα tip για να κάνεις φτηνές διακοπές!

9 έξυπνα tip για να κάνεις φτηνές διακοπές!

Φτηνές και καλές διακοπές! Ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προσφορά… Βέβαια τέτοιες προσφορές υπάρχουν πολλές αλλά δεν εννοούμε αυτό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 tips για να δείχνεις πιο όμορφος

 

Διακοπέςστους δύσκολους και στεγνούς οικονομικά καιρούς  δεν σημαίνει ότι θα κλείσεις με το πρώτο τουριστικό γραφείο που έχει φτηνές προσφορές. Δες τι μπορείς να κάνεις:

Για να πετύχεις το οικονομικότερο «πακέτο» θα πρέπει να το σχεδιάζεις ο ίδιος από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα πρέπει δηλαδή να ασχοληθείς μερικές μέρες και να ψάξεις όλες τις παραμέτρους και τα ενδεχόμενα. Μόνο έτσι στο τέλοςπου θα κάνεις την αποτίμηση των διακοπών σουθα μείνεις ικανοποιημένος από τα χρήματα που εξοικονόμησες!

Αρχικά επέλεξε που θα πας! Βάλε κάτω τον χάρτη και ψάξε την ιδανική τοποθεσία, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές:

  1. Άσε τις προσφορές των γραφείων…

Βρες τον τόπο των διακοπών σου χωρίς να κοιτάξεις προσφορές τουριστικών γραφείων. Επέλεξε τουλάχιστον δύο τόπους, έναν κύριο και έναν εναλλακτικό, ώστε να έχεις δυνατότητα επιλογής. Μην εμπλακείς στον κυκεώνα των προσφορών των τουριστικών γραφείων γιατί θα χαθείς και στο τέλος μπορεί να την πατήσεις.

  1. Προτίμησε να πας διακοπές τον Σεπτέμβριο

Έτσι αποφεύγεις την περίοδο αιχμής που οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. Στις αρχές του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρουοι τιμές των δωματίων μειώνονται έως και 50%.

  1. Μην περιορίζεις τις μέρες….

Αν πας λιγότερες μέρες κάπου δεν σημαίνει ότι θα κάνεις οικονομία. Μείνε στον αρχικό σου στόχο και τότε ψάξε στο ιντερνετ προσφορές που αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θέλεις.

  1. Το μυαλό στο …φαγητό

Το φαγητό είναι ένα σημαντικό έξοδο. Επειδή μπορείς να βρεις φτηνό δωμάτιοχωρίς φαγητόμόνο με πρωινό και να πληρώσεις τα μαλιοκέφαλα σου στις ταβέρνες και στα εστιατόρια της περιοχής. Αυτό το κάνουν πολλοί στις τουριστικές περιοχέςμειώνουν τις τιμές των δωματίων και ανεβάζουν τις τιμές του φαγητούαφού οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν και δωμάτια και ταβέρνες. Προτίμησε λοιπόν πακέτα που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα γεύμα με πρωινό.

  1. Το δωμάτιο το …κλασσικό

Στην εναλλακτική ένα δωμάτιο με κουζίνα μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα. Αλλά μην πέφτεις στην παγίδα… τις περισσότερες φορές βαριόμαστε να μαγειρέψουμε…

  1. Κάνε κάμπιγκ

Πλέον υπάρχουν τόσο οργανωμένοι χώροι που ακόμα και οι πιο δύσκολοι και απαιτητικοί μπορούν να ικανοποιηθούν

  1. Αρμένισε με ιστιοφόρο

Αν η παρέα σου είναι τέσσερα ή έξι άτομα προτίμησε διακοπές με ιστιοφόρο. Ακόμα και με τον σκίπερ θα σου βγει φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

  1. Το νου σου στα μεταφορικά

Αυτοκίνητο ή μηχανή καίνε βενζίνη. Βάλε κάτω τα χιλιόμετρα και υπολόγισε τα καύσιμα τα διόδια και ακτοπλοϊκά. Η σούμα μπορεί να στοιχίσει τον κούκο αηδόνι! Εξέτασε την εκδοχή να χρησιμοποιήσεις τρένολεωφορείο ή αεροπλάνο. Εκτός από τα λεωφορεία ο ΟΣΕ και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προσφορές. Αν επιλέξεις αεροπλάνο ή τρένο μην ξεχάσεις να μάθεις τιμές για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

  1. Επιλέγουμε προορισμούς που δεν είναι στην Top λίστα των ξένων τουριστών

Είναι πολύ απλό στα μέρη που πηγαίνουν πολλοί τουρίστες ανεβαίνουν κατά πολύ οι τιμές. Το καλοκαίριοι τιμές δωματίων σε βουνά και ηπειρωτικά μέρη πέφτουν. Μπορούμε να κάνουμε ωραιότατες και οικονομικές διακοπές μισοτιμήςσε ένα καταπράσινο μέρος με πισίναλίμνη ή ποταμό. Ή να νοικιάσουμε σε κάποιο ορεινό χωριό σε ένα νησί και να κινούμαστε με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σε ημερήσιες εκδρομές προς τη παραλία.