fbpx

9 λόγοι που σε έκαναν να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο

9 λόγοι που σε έκαναν να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο

Ξύπνησες με πονοκέφαλο; Καθημερινά ένας στους είκοσι εκδηλώνει πονοκέφαλο. Τα καλά νέα είναι ότι η κεφαλαλγία μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, ωστόσο τις περισσότερες φορές επιχειρούμε να το κάνουμε με λανθασμένα μέσα, καθώς δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τη φύση της κεφαλαλγίας που μας ταλαιπωρεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 σημεία δείχνουν πόσο πολύ καφεΐνη είναι υγιεινό να καταναλώνει ο κάθε άνθρωπος!

 

Δεδομένου ότι δεν είναι όλοι οι πονοκέφαλοι το ίδιο, καλό είναι να γνωρίζουμε τη διαφορετική συμπτωματολογία, ώστε να βρούμε ανακούφιση το ταχύτερο δυνατόν.

Δες όμως τους λόγους που μπορεί να σε οδήγησαν στο να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο:

 

  1. Αφυδάτωση λόγω αλκοόλ

Αν ήπιες λίγο παραπάνω το προηγούμενο βράδυ, είναι πιθανό η μέρα να μην ξεκινήσει καλά. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό, με συνέπεια να μειωθεί η ροή του αίματος στον εγκέφαλο και να προκληθεί πονοκέφαλος.

 

 

  1. Κακή ποιότητα ύπνου

Αν δεν κοιμάσαι καλά για οποιοδήποτε λόγο, το σώμα αντιδρά με πονοκέφαλο το πρωί. Ο διακοπτόμενος ύπνος είναι μια κοινή αιτία ημικρανίας. Η νευραλγία τριδύμου που προκαλεί πόνο στο πρόσωπο, μπορεί να διακόψει τον ύπνο, ξυπνώντας τους πάσχοντες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

  1. Κακή στάση ύπνου

Ο ύπνος σε μια ασυνήθιστη θέση μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή καταπόνηση στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού, οδηγώντας σε πονοκεφάλους. Η σωστή υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας πονοκεφάλων. Διάλεξε μαξιλάρια που βοηθούν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και την υποστήριξη του λαιμού.

 

  1. Άγχος

Το άγχος έχει ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις και αποτελεί κύρια αιτία πόνου και πολλών ασθενειών. Αν ξυπνάτε το πρωί με πονοκεφάλους, είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε πρακτικές αναπνοής ή διαλογισμό για τη διαχείριση του άγχους.

 

 

  1. Έλεγξε την αρτηριακή σου πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν προκαλεί πάντα πονοκέφαλο, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από υπέρταση μέχρι να εκδηλώσουν και άλλα συμπτώματα. Σε κάποιες επείγουσες καταστάσεις όμως, όπως η κακοήθης υπέρταση ή η υπερτασική έκτακτη ανάγκη, μπορεί να υπάρχει έντονος πονοκέφαλος, συχνά σε συνδυασμό με θολή ή διπλή όραση.

 

  1. Κατάθλιψη

Οι ημικρανίες και οι πονοκέφαλοι τάσης αποτελούν βασικές αιτίες πρωινών πονοκεφάλων. Μία κοινή αιτία αυτών των πονοκεφάλων είναι η κατάθλιψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να κοιμάστε καλά, να ακολουθείτε τις συστάσεις του γιατρού σας για τη θεραπεία και τη διαχείριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

 

  1. Τρίξιμο δοντιών

Αν σφίγγεις ή τρίζεις τα δόντια σου στον ύπνο, ένα φαινόμενο γνωστό και ως βρουξισμός, μπορεί να προκληθεί πρωινός πονοκέφαλος. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας, προκειμένου να σας προτείνει λύσεις που θα αποτρέψουν τη φθορά των δοντιών και τον πρωινό πονοκέφαλο.

 

 

  1. Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι η επαναλαμβανόμενη διακοπή της αναπνοής του ατόμου κατά τη διάρκεια του ύπνου για πάνω από δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό προκαλεί πρωινή κεφαλαλγία που σχετίζεται με υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα. Οι πάσχοντες πρέπει να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η απώλεια βάρους.

 

  1. Αν έκοψες τον καφέ

Η καθημερινή κατανάλωση καφεΐνης προκαλεί εθισμό. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιο άτομο αποφασίσει να διακόψει την κατανάλωση καφέ, πιθανώς να βιώσει στερητικά συμπτώματα. Ένα από τα βασικότερα συμπτώματα της στέρησης του καφέ είναι ο πονοκέφαλος. Αν αποφασίσετε να κόψετε την καφεΐνη, πρέπει να το κάνετε σταδιακά.