fbpx

9 tips που πρέπει να γνωρίζεις για το φαγητό στο αεροπλάνο

9 tips που πρέπει να γνωρίζεις για το φαγητό στο αεροπλάνο

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταναλώσουμε το φαγητό που μας προσφέρει η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία! Τι πρέπει όμως να προσέξουμε;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι τα βάζεις όλα στο σάκο και δεν χρεώνεσαι στο αεροπλάνο

 

Είναι άραγε όλες οι τροφές υγιεινές και ωφέλιμες για τον οργανισμό μας;

Διάβασε τα 9 tips που συγκέντρωσε η ομάδα του Activeman.gr και αποφάσισε αν και ποια θα φας στο επόμενο αεροπορικό σου ταξίδι:

 

  1. Το φαγητό φτιάχνεται έτσι ώστε προσαρμόζεται στις αμβλυμένες αισθήσεις μας κατά την πτήση

Το γεύμα που τρώτε στο αεροπλάνο θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό στο έδαφος. Η όσφρηση και η γεύση αλλάζει κατά την διάρκεια μιας πτήσης, σύμφωνα με τον πρώην αεροσυνοδό και πιλότο Eddie Jorge, πράγμα που γνωρίζει ο εκάστοτε σεφ και προσαρμόζει το φαγητό με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

 

  1. Προσοχή στο νερό

Άλλη μία συμβουλή που μας παραθέτει, είναι να μείνουμε μακριά από το νερό οποίο προσφέρεται κατά την πτήση, καθώς έρχεται σε επαφή με τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του αεροπλάνου και ο καθαρισμός τους αποτελεί δύσκολη και ακριβή διαδικασία. Αν στον περιοδικό έλεγχό τους εμφανιστούν βακτήρια, τότε δεν σερβίρεται καφές ή τσάι για εκείνο το διάστημα. Επομένως, να προτιμάτε μόνο το εμφιαλωμένο νερό!

 

  1. Το φαγητό δεν μαγειρεύεται στο αεροπλάνο

Η προετοιμασία του γίνεται στην κουζίνα του εκάστοτε catering και στη συνέχεια μεταφέρεται με φορτηγά στο αεροσκάφος. Αν ανησυχείτε για την καθαριότητα να ξέρετε ότι οι κουζίνες αυτές υπόκεινται στους ίδιους υγειονομικούς ελέγχους όπως και τα εστιατόρια.

 

  1. Ο συγχρονισμός είναι το παν

Οι εταιρίες catering πολλών αερογραμμών προετοιμάζουν τα γεύματά σας νωρίτερα. Αν για παράδειγμα έχετε μία πτήση με ανταπόκριση, το φαγητό σας έχει παρασκευαστεί την ίδια στιγμή, απλά σερβίρεται σε διαφορετικούς χρόνους. Εφόσον διατηρείται στην στο ψυγείο, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην ξεπαγώσει.

 

  1. Το κρύο φαγητό προπαρασκευάζεται ακριβώς όπως ένα ζεστό γεύμα

Κρύα γεύματα όπως οι σαλάτες, τα γλυκά και τα σάντουιτς, παρασκευάζονται νωρίτερα και καταφθάνουν στο αεροπλάνο σας σε πλαστικό περιτύλιγμα. Σύμφωνα με τον Jorge, ο ξηρός πάγος βοηθά στο να παραμείνουν δροσερά τόσο τα γεύματα, όσο και οι μπύρες και τα κρασιά. Η ίδια διαδικασία χρησιμοποιείται και στα ζεστά πιάτα, με τη διαφορά πως εκείνα ζεσταίνονται σε φούρνους μικροκυμάτων τους οποίους δεν διαθέτουν όλα τα αεροσκάφη και για αυτό το λόγο συνήθως σερβίρονται κρύα γεύματα όπως θα έχετε παρατηρήσει.

 

  1. Δεν μπορείτε να παραγγείλετε τα γεύματα σας όπως εσείς θέλετε

“Δεν είμαστε εστιατόριο για να παραγγέλνετε τα πιάτα σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν θέλετε την μπριζόλα σας καλοψημένη ή σχεδόν ωμή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό, καθώς τα γεύματα δεν παρασκευάζονται εδώ”, επισημαίνει ο Jorge.

 

  1. Οι αεροσυνοδοί, δεν είναι μάγειρες

Το μόνο που κάνουν είναι απλώς να σας ζεσταίνουν τα γεύματα. Αρχικά, τα τοποθετούν στον φούρνο μικροκυμάτων και ώσπου να ζεσταθούν σας προσφέρουν τσάι, καφέ ή ποτό. Τόσο απλό!

 

  1. Παίρνετε ότι σας αναλογεί

Συνήθως με τις προτιμήσεις των επιβατών κυμαίνονται και τα μενού. Κοτόπουλο, μακαρόνια, σαλάτες και σάντουιτς βρίσκονται στην κορυφή. Επομένως έχετε περιορισμένες επιλογές. Αν ζητάτε κάτι εξεζητημένο και αδυνατούν να σας το φέρουν, είναι γιατί πολύ απλά δεν βρίσκεται στο αεροπλάνο τη συγκεκριμένη στιγμή.

 

  1. Πιείτε αλκοόλ με προσοχή

Λόγω του υψόμετρου θα αφυδατωθείτε πιο γρήγορα από ότι συνήθως. Ο Jorge μας συστήνει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό κάθε μία ώρα, καθώς σε χαμηλή πίεση, το αλκοόλ μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά και να χάσουμε τις αισθήσεις μας.