fbpx

#01112019

#01112019

  • Σαββατοκύριακο μπροστά και είναι μια καλή ευκαιρία για ψήσιμο.
  • Καλή παρεούλα και χαλάρωμα είναι το κέρδος σου.
  • Όσο για τη διατροφή σου, μη κολλάς, από τη μια είναι η εκτόνωση του σαββατοκύριακου και από την άλλη το μενού του …ψησίματος.
  • Αν αποφύγεις τις αλοιφές και τις τηγανιτές πατάτες τότε όλα είναι καλά με τη διατροφή σου.
  • Θέλεις να είσαι ο καλύτερος ψήστης της παρέας; Αν ναι, τότε πρέπει να μάθεις να ψήνεις σωστά το κρέας, επειδή η καλύτερη παρέα και το καλύτερο φαγητό γίνεται πάνω από ένα μπάρμπεκιου.
  • Δεν μπορείτε να καταλάβετε εάν το κρέας έχει μαγειρευτεί με ασφάλεια απλά και μόνο από την εξωτερική του όψη. Πολλά κρέατα μπορεί να μοιάζουν “ροζ” στην εμφάνιση, αλλά να έχουν μαγειρευτεί σωστά, ή και το αντίθετο.
  • Είναι ένα λάθος που το κάνουν όλοι, γιατί απλά είναι η εύκολη λύση. Το γυρίζετε με το πιρούνι. Ομως αν θέλετε ένα ζουμερό φιλέτο, ή μια ζουμερή μπριζόλα ή οτιδήποτε άλλο, μην τρυπάτε το κρέας. Αν θέλετε να του αλλάξετε πλευρά πιάστε το με μια λαβίδα, ποτέ με το πιρούνι. Επίσης, ποτέ μην πιέζετε με τη σπάτουλα το κρέας προς τα κάτω, για να επιταχύνετε το ψήσιμο.  Και φυσικά σε καμία περίπτωση ΜΗΝ κόβετε το κρέας ενώ ακόμη ψήνεται.
  • Το καλό κρέας δεν θέλει πολύπλοκες μαρινάδες. Μόνο πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι και αλάτι στο τέλος.