fbpx

#20052019

#20052019

  • Λένε ότι το κρύο νερό σε αδυνατίζει. Το έχεις ακούσει και σίγουρα έχεις κάποιες αμφιβολίες για το θέμα. Την απάντηση τη δίνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & amp Metabolism και αναφέρει χαρακτηριστικά πώς η κατανάλωση μισού λίτρου παγωμένου νερού τη μέρα αυξάνει κατά 30% το ρυθμό του μεταβολισμού 10 λεπτά μετά και για περίπου 30-40 λεπτά στη συνέχεια. Συμπέρασμα; Αν πίνεις π.χ. δύο λίτρα κρύο νερό τη μέρα που είναι και η ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός σου μπορείς να περιμένεις πως θα καις περίπου 100 θερμίδες παραπάνω.
  • Η τάση προς τον υγιεινό τρόπο ζωής έφερε τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο την αποτοξίνωση του οργανισμού με εμπλουτισμένο νερό και τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία. Η αλήθεια είναι όμως ότι το να διατηρείς τον οργανισμό σου καλά ενυδατωμένο είναι καίριας σημασίας για την υγεία. Όμως πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι πετυχαίνουν μια μοναδική αποτοξίνωση όταν προσθέτουν κάποια επιπλέον συστατικά, με τα οποία εμπλουτίζουν το νερό που πίνουν.
  • Η άθληση είναι ευεργετική, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν ο αθλούμενος ξεπερνά τα όριά του. Τα αποτελέσματα των νεότερων ερευνών καταδεικνύουν ότι πρέπει και στην άσκηση να υπάρχει ένα μέτρο, το οποίο είναι εξατομικευμένο.
  • Είναι καλύτερο να αφήσεις το γυμναστήριο για κάποια άλλη μέρα. Αρκεί να μπορείς να διακρίνεις ότι είσαι κουρασμένος και ότι δεν βαριέσαι να πας να γυμναστείς. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού. Γιατί αν πας να κάνεις ένα έντονο πρόγραμμα, όπως κάνεις συνήθως, τότε θα είσαι απρόσεκτη λόγω της κούρασης και δεν θα εκτελέσεις σωστά τις ασκήσεις.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό είναι πολύ πιθανό να μην μπορούμε να απολαύσουμε έναν επαρκή και ποιοτικό ύπνο. Αυτό γιατί το ασβέστιο ασκεί μια φυσική κατευναστική επίδραση στο νευρικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Θα το βρείτε στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που καταναλώνουν το γεύμα τους βιαστικά, άτσαλα, μέσα σε δύο το πολύ λεπτά, μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξεις την κακή σου συνήθεια, όπως αναφέρουν μελέτες. Είναι μια συνήθεια που επιβαρύνει τον οργανισμό σου και ουσιαστικά το μόνο που σου προσφέρει είναι… βάρος. Το να τρως αργά δεν σου επιτρέπει μόνο να απολαύσεις την γεύση του φαγητού σου. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στον οργανισμό σου την δυνατότητα να επεξεργαστεί πιο ομαλά την τροφή που προσλαμβάνει. Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που τρώνε «αστραπιαία» τείνουν να έχουν αύξηση στο βάρος τους, σε αντίθεση με τα άτομα που τρώνε με κανονικό ή αργό ρυθμό. Η δεύτερη κατηγορία έχει, μάλιστα, την τάση να τρώει λιγότερο. Η όρεξή σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ορμόνες του οργανισμού.