fbpx

#12032020

#12032020

  • Αν θελεις ο μεταβολισμός σου να είναι ενεργός και να «καίει» περισσότερες θερμίδες το κόλπο είναι στο πρωινό σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Lübeck στην Γερμανία. Σύμφωνα με την έρευνα τρώγοντας κανείς μεγαλύτερο πρωινό, συγκριτικά με το βραδινό, καίει τις διπλάσιες θερμίδες. Αυτό θα μπορούσε, υποστηρίζουν οι ειδικοί, να είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του σακχάρου του αίματος σε σταθερά επίπεδα.
  • Οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να προκληθούν (και) από την κακή διατροφή, αλλά οι ειδικοί λένε ότι το μηλόξυδο μπορεί να έχει θετικά οφέλη για ορισμένους παράγοντες κινδύνου, καθώς και να βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Η καρδιακή νόσος παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους “δολοφόνους” παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες, ότι ένα δημοφιλές ποτό, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μηλόξυδο θα μπορούσε να έχει προστατευτική επίδραση στην καρδιά σας.
  • Tο πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το πρωινό δίνει τα απαραίτητα “καύσιμα” για τον οργανισμό. Οταν αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, ξεκινήσεις τη μέρα σου με κάτι θρεπτικό,- χωρίς λιπαρά και ζάχαρη-, με νερό και ένα αναζωογονητικό ρόφημα, έχεις βάλει τις βάσεις μιας ημέρας με ενέργεια στο full. Σίγουρα, ο καφές από μόνος του δεν είναι πρωινό. Τα φρούτα είναι υγιεινά, θρεπτικά, βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας εκτός από ένα που δεν συστήνουν αρκετοί διατροφολόγοι. Σύμφωνα με άρθρο του Byrdie, η μπανάνα θεωρείται ότι χειρότερο μπορείς να φας για πρωινό.
  • Ότι καφέ και αν προτιμάς, ξέρεις αν τον πίνεις σωστά; Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς για πολλούς ανθρώπους, αν είσαι ένας από αυτούς τότε πρέπει να μάθεις τι πρέπει να του προσθέτεις σύμφωνα με έρευνα. Βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από 9,2 εκατομμύρια συμπατριώτες του. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία. Μερικά είδη καφέ, όμως, φάνηκε να παρέχουν περισσότερα οφέλη, ενώ μερικές προσθήκες στον καφέ φαίνεται ότι δρουν επιβαρυντικά.