fbpx

#31032020

#31032020

  • Ξεκίνα την ημέρα σου βγαίνοντας στο μπαλκόνι σου στον καθαρό αέρα ή ανοίγοντας το παράθυρο σου και εφάρμοσε βαθειές αναπνοές.Η τεχνική είναι απλή: εισέπνευσε για 3 δευτερόλεπτα, κράτησε την αναπνοή σου για 4 δευτερόλεπτα και εξέπνευσε για 5 δευτερόλεπτα. Κάντο 5 φορές. Η βαθειά αναπνοή οξυγονόνει τα κύτταρά σου και απελευθερώνει ενέργεια.
  • Μόλις ολοκληρώσεις τις αναπνοές σου, πιες νερό! Πιες 2 ποτήρια μεγάλα νερό χωρίς να έχει προηγηθεί φαγητό ή κάποιο άλλο ρόφημα. Το νερό με άδειο στομάχι αυξάνει το μεταβολισμό και ενυδατώνει τον οργανισμό σου.
  • Τεντώσου ή κάνε κάποια μικρή άσκηση: Μετά τον ύπνο είναι σημαντικό να βοηθήσεις το σώμα σου να ξεπιαστεί και να το φορτίσεις με ενέργεια! Κάνε κάποιες ασκήσεις τεντώματος ή καθίσματα ή pushups.
  • “Πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσες πολλές θερμίδες καταναλώνουν, επειδή υπολογίζουν τις μερίδες με το μάτι”, λέει η δρTopol. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μαγείρεμα με λάδι. Είναι εύκολο να βάλετε πολύ περισσότερο από ό,τι χρειάζεται και αυτό είναι ένα πρόβλημα δεδομένου ότι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο περιέχει περίπου 120 θερμίδες.Η λύση: Το ελαιόλαδο ανήκει στα υγιή λάδια και γενικά είναι καλό να χρησιμοποιείτε καλά λιπαρά στο μαγείρεμα, αλλά η δρTopol προτείνει να μην βάζετε πάνω από δύο κουταλάκια του γλυκού (το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 80 θερμίδες) για τα περισσότερα γεύματα. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν ρίχνετε πάρα πολύ.
  • Οι «τηλεοπτικές» συνταγές παχαίνουν
  • Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2015 στο περιοδικό Appetite διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που παρακολουθούν εκπομπές μαγειρικής και στη συνέχεια φτιάχνουν τα γεύματα μόνες τους με τις σημειώσεις που κράτησαν έχουν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος σε σύγκριση με εκείνες που ακολουθούν συνταγές, τις οποίες βρήκαν στο διαδίκτυο.Η λύση: Μην φοβάστε να κάνετε αλλαγές στις συνταγές, λέει η δρTopol. Για παράδειγμα, εάν μια συνταγή απαιτεί κανονικά ζυμαρικά, εσείς αλλάξτε τα με ζυμαρικά ολικής άλεσης για περισσότερες ίνες. Επίσης, μη διστάσετε να μειώσετε κατά το ήμισυ ή και να παραλείψετε εντελώς τη ζάχαρη σε ένα μαρινάρισμα, ή σε μια σάλτσα σαλάτας.