fbpx

#04042019

#04042019

  • Ξενύχτησες στο ίντερνετ; Αν ναι τότε μην γκρινιάζεις αν είσαι κουρασμένος…. Μάλλον πρέπει να σκεφτείς να βάλεις ένα όριο ώστε να συμπληρώνεις το λιγότερο πέντε ώρες ύπνου την ημέρα. ια να μπορείς να ξυπνάς έγκαιρα και άνετα το πρωί πρέπει το προηγούμενο βράδυ να έχεις απολαύσει έναν ξεκούραστο ύπνο. Ωστόσο η διαδικασία του ύπνου ξεκινά πολύ πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Την επόμενη φορά κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές και άφησε τις μακριά από το κρεβάτι καθώς όσο χρήσιμα και αν είναι όλα τα τεχνολογικά gadgets την ημέρα τόσο επιβλαβή είναι για τον ύπνο σας και την ξεκούρασή σας τη νύχτα.
  • Αν δεν κοιμάσαι καλά τα βράδια ή κοιμάσαι λίγες ώρες είσαι ευάλωτος τουλάχιστον σε δύο πολύ σοβαρές ασθένειες. Τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες κάθε βράδυ είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους όπως οι αρνητικές σκέψεις σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Direct.
  • Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Surrey στη Βρετανία μελέτησαν 40 ζευγάρια και βρήκαν πως ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι κάθε βράδυ μπορεί και να κάνει κακό στα ζευγάρια. Κάτι το ροχαλητό κάτι η κουβέρτα την οποία διεκδικούν και οι δυο… ο ύπνος μαζί μπορεί να φέρει γκρίνια και μουρμούρα και να στερήσει και ύπνο στο ζευγάρι. Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Neil Stanley ο οποίος κοιμάται ο ίδιος ξεχωριστά από την σύζυγο του, τα ζευγάρια που μοιράζονται το κρεβάτι έχουν κατά 50% περισσότερες διαταραχές ύπνου ενώ ιστορικά οι άνθρωποι δεν προορίζονταν για να μοιράζονται τα κρεβάτια τους.
  • Αν θεωρείτε ότι η ικανότητά σας να απομνημονεύετε με ευκολία πολλές (και μάλλον άχρηστες) πληροφορίες είναι ένδειξη πνευματικής ανωτερότητας τα νέα ευρήματα επιστημόνων από τον Καναδά μάλλον θα σας απογοητεύσουν… Και οι ίδιοι οι νευροεπιστήμονες πίστευαν για καιρό ότι η αδύναμη μνήμη είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας στους μηχανισμούς του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για την αποθήκευση και την ανάκληση πληροφοριών.
  • Έρευνες αναφέρουν πως όταν βρισκόμαστε με φίλους, το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί καλύτερα και ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικές συναναστροφές, βοηθούν στη μακροζωία. Κι ένα γεγονός: Ένας λόγος, που οι γυναίκες ζουν περισσότερο, είναι επειδή έχουν περισσότερες παρέες και περνούν περισσότερο χρόνο με φίλους.