fbpx

#01072019

#01072019

  • Όπου και να είσαι πάρε τον καφέ σου και πες μια ωραία καλημέρα στον κόσμο γύρω σου. Βγες στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και απόλαυσε το ένα λεπτό της πρωινή χαλάρωσης σχεδιάζοντας τη μέρα σου.
  • «Καλημέρα» μια λέξη που είναι καλό να τη λέμε με χαμόγελο αρχίζοντας τη μέρα μας! Ένα χαμόγελο αυθεντικό γιατί όπως λένε οι ψυχολόγοι κερδίζεις πολλά καλά αν αρχίζεις τη μέρα σου με ένα καλό και ζεστό χαμόγελο! Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ξυπνάμε μέσα στη …μουργιέλα, όμως προσφέροντας ένα ζεστό χαμόγελο στους ανθρώπους που συναντάτε κατά την διάρκεια της ημέρας, αρχίζοντας από το πρωί, δεν βελτιώνεις μόνο τις προσωπικές σου σχέσεις αλλά κάνεις και ένα δώρο στην ψυχική σου υγεία.
  • Σύμφωνα με το λεξικό, το «Καλησπέρα» (= Καλή-Εσπέραν) είναι χαιρετισμός που απευθύνουμε σε κάποιον, όταν τον συναντήσουμε τις απογευματινές ή τις βραδινές ώρες. Διότι η εσπέρα αρχίζει με τη δύση του ηλίου. Επομένως, όταν ο ήλιος βρίσκεται ακόμα ψηλά στον ουρανό, είναι μάλλον ανορθόδοξο να λέμε: «Καλησπέρα».
  • Για να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας, το σώμα σας μετατρέπει τα αμινοξέα από τους μυς σας σε γλυκόζη. Ωστόσο, ο ταχύτερος τρόπος για να σταματήσετε αυτή τη διαδικασία είναι να κατεβάζετε μια πρωτεΐνη ταχείας πέψης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει ταχύτερη πρωτεΐνη πέψης από τον ορό γάλακτος, οπότε φροντίστε ευθύς αμέσως να πίνετε 20 γραμμάρια – μέσα σε λίγα λεπτά θα σταματήσει η διάσπαση των μυών και θα ξεκινήσει η οικοδόμησή τους.
  • Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τη μερέντα. Μάλιστα, είναι τόσοι εκείνοι που την αγαπούν, ώστε το να την τρώει κανείς από το βάζο έχει γίνει ένα είδος τελετουργικής υποκουλτούρας. Όμως Σύμφωνα με την ετικέτα στο βάζο, η μερέντα περιέχει: «Ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, κακάο, αποβουτυρωμένο γάλα, μειωμένα ορυκτά ορρού γάλακτος (γάλα), λεκιθίνη σόγιας ως γαλακτωματοποιητή, βανιλλίνη: ένα τεχνητό άρωμα». Έτσι, η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα συστατικό και τα φουντούκια είναι στην τρίτη θέση.
  • Οι πρωινοί τύποι συνηθίζουν να ξυπνούν μεταξύ 5 και 7 το πρωί και να πέφτουν για ύπνο ανάμεσα στις 9 και στις 11 το βράδυ. Αντίθετα, οι νυχτερινοί τύποι τείνουν να προτιμούν το πρωινό ξύπνημα αργότερα, 9-11, και να κοιμούνται ανάμεσα στις 11 και στις 3 το βράδυ. Οι πρωινοί τύποι είναι πιο άκαμπτοι στους κιρκαδιανούς ρυθμούς τους, ενώ οι νυχτερινοί τύποι μπορούν να προσαρμοστούν σε νέα προγράμματα ευκολότερα. H πλειονότητα των ανθρώπων βρίσκεται κάπου ανάμεσα. Πώς όμως προκύπτει κάτι τέτοιο;