fbpx

#25112019

#25112019

  • Ο πρώτος καφές της ημέρας μόλις ξυπνάς το πρωί είναι για να «ανοίξει» το μάτι που λέμε. Είναι η καλύτερη απόλαυση για πολλούς και φυσικά η επιλογή του καφέ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Είναι η καλύτερη απόλαυση για πολλούς και φυσικά η επιλογή του καφέ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Αν όμως πίνεις ελληνικό καφέ υπάρχουν κάποιες διαφορές από τους άλλους καφέδες!
  • Βασικά ο ελληνικός καφές παρέχει αρκετά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ο ελληνικός καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια αντιοξειδωτικά ροφήματα (εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχουν οι κόκκοι του). Μετά-ανάλυση προοπτικών ερευνών έδειξε ότι συγκριτικά με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου ή σπάνια καφέ εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν οποιασδήποτε μορφής καρκίνο.
  • Βρετανοί επιστήμονες μετά από έρευνα σε 9,2 εκατομμύρια κόσμου διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία. Μερικά είδη καφέ, όμως, φάνηκε να παρέχουν περισσότερα οφέλη, ενώ μερικές προσθήκες στον καφέ φαίνεται ότι δρουν επιβαρυντικά.
  • Αν δεν σας αρέσει σκέτος ο καφές, δοκιμάστε να ενισχύσετε την γεύση του με φυσικά υλικά, συνιστά η ειδικός. Τέτοια υλικά είναι η κανέλα, το κάρδαμο, η βανίλια, το σκέτο κακάο, λίγο άπαχο γάλα ή ακόμα και το μοσχοκάρυδο. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη γλυκύτητά του με τεχνητά ή φυσικά γλυκαντικά, ακόμα και με μέλι.
  • Είσαι από εκείνους που πας με το φραπεδάκι σου στο γυμναστήριο και πίνεις τον καφέ σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης; Αυτή είναι η νέα μόδα στα γυμναστήρια, αφού πολλοί έχουν ακούσει ή έχουν διαβάσει για τις ευεργετικές ιδιότητες της καφεΐνης στη προπόνηση. Εδώ λοιπόν είναι η παρεξήγηση! Όλες οι μελέτες αναφέρουν ότι αν θέλουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της καφεΐνης θα πρέπει καταναλώσουμε τον καφέ μία ώρα πριν την προπόνηση ώστε να προλάβει να δράσει στον οργανισμό.
  • Πιο υγιεινός είναι ο εσπρέσο, καθώς ο καφές του φιλτράρεται, ενώ δεν περιέχει γάλα το οποίο συνηθίζουμε να προσθέτουμε στο φραπέ, προσθέτοντάς του θερμίδες, λιπαρά και κάνοντας τον καφέ μας δύσπεπτο. Αν όμως θέλεις να μην έχεις περιττά λιπαρά στον καφέ σου τότε καλύτερο είναι να δοκιμάσεις τον σκέτο φραπέ!