fbpx

Tips για να ξεκουραστείς πραγματικά στις διακοπές σου

Tips για να ξεκουραστείς πραγματικά στις διακοπές σου

Πολλοί είναι εκείνοι που όταν επιστρέφουν από τις διακοπές …επιστρέφουν κουρασμένοι και σίγουρα δεν θέλεις να είσαι ένας από αυτούς, επειδή διακοπές σημαίνει ξεκούραση!

Για να νιώσεις πραγματική ξεκούραση στις διακοπές και όχι να γυρίσεις «πτώμα» καλό θα είναι να τις οργανώσεις σωστά, είτε πας ταξίδι είτε μένεις στο εξοχικό σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips της τελευταίας στιγμής πριν τις διακοπές για να «στεγνώσεις»!

 

Οι διακοπές δεν είναι αγγαρεία και ότι η ξεκούραση αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας όπλο για έναν υγιή τρόπο ζωής. Η ξεκούραση αναπλάθει και αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το σώμα μας, κάνοντας μας να δείχνουμε νεότεροι, να νιώθουμε υγιέστεροι και να συσσωρεύουμε υπέροχες, αξέχαστες αναμνήσεις.

Δες τι είναι καλό να κάνεις για να ξεκουραστείς πραγματικά:

 

  1. Λιώσε στον ύπνο

Τι είναι αυτό που μας μένει μετά το τέλος των διακοπών; Οι αναμνήσεις. Και οι μνήμες αναπαράγονται και αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου αναπτύσσουμε και νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Προσπάθησε λοιπόν να κοιμηθείς αρκετά!

 

 

  1. Οργανώσου σωστά

Για να πετύχεις ξεκούραση θα πρέπει να οργανωθείς σωστά. Να γνωρίζεις που θα πως, πως θα πάς, τι θα κάνεις. Φρόντισε να πάρεις μαζί σου τα λιγότερα και έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες για υποχρεώσεις εκεί και στρες αφήνοντας περισσότερο χρόνο για ξεκούραση.

 

  1. Απόλαυσε το φαγητό

Το φαγητό δεν είναι μόνο ενέργεια, είναι επίσης αγάπη, απόλαυση, γιορτή, αλλά και απαραίτητες πληροφορίες προς το σώμα σας. Όταν ταξιδεύουμε, γευόμαστε διαφορετικές τροφές, κάτι που αποτελεί ομολογουμένως μια ευχάριστη διαδικασία.

 

 

  1. Επέλεξε σωστά την παρέα σου

Η παρέα αποτελεί σημαντική πηγή στρες. Επέλεξε λοιπόν με ποιους θα είσαι παρέα. Η περίοδος των διακοπών είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανανεώσετε τις σχέσεις σας με τη σύντροφο, τους φίλους ή τα παιδιά σας.

 

  1. Βγες έξω

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η βόλτα στη φύση, ειδικά από νερό και πράσινο, η διάθεση βελτιώνεται κατά πολύ. Οι στιγμές σας εκεί θα σε κάνουν να νιώσεις σωματικά και πνευματικά ανανεωμένος

 

 

  1. Δώστε έμφαση στις εμπειρίες

Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε τις διακοπές σαν να είναι δουλειά. Δε χρειάζεται να τρέχεις να δεις όλα τα μουσεία, τα πάρκα ψυχαγωγίας και τα μνημεία μέσα σε 5 μέρες. Πάρτε το χρόνο σου. Το αυθόρμητο είναι το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

  1. Απέκλεισε τη δουλειά

Απέκλεισε  οποιαδήποτε δίοδο επικοινωνίας με τη δουλειά. Άσε πίσω υπολογιστές και τηλέφωνα της δουλειάς. Όσο περισσότερο διακόψεις τη ροή της καθημερινής δουλειάς, τόσο πιο πολύ θα ξεκουραστείς.

 

 

  1. Βάλτε ρυθμό και μουσική

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι απολαμβάνουμε τη μουσική τόσο πολύ; Μα γιατί έχουμε μέσα μας το ρυθμό. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να κάνετε και τις μέρες των διακοπών σας μουσικές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρετε, όπως το να βγείτε για χορό έστω και ένα βράδυ, να ψάξετε για μια ενδιαφέρουσα συναυλία στην περιοχή ή ακόμα και να τραγουδήσετε στην παραλία με την παρέα σας. Ο ρυθμός εξάλλου είναι που γεννά αναμνήσεις ακόμα πιο εύκολα.

 

  1. Ζήσε την περιπέτεια

Κάποιοι προτιμούν το bungee jumping, άλλοι την ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο και άλλοι προτιμούν απλά να τα παρακολουθούν. Οι διακοπές περιλαμβάνουν νέες εμπειρίες. Αναλογιστείτε όλες εκείνες τις εμπειρίες που φαντάζεστε κατά καιρούς και επιχειρήστε να πραγματοποιήσετε κάποια.

 

 

  1. Ζήσε σωστά την περιπέτεια

Ακόμη και αν έχεις επιλέξει διακοπές γεμάτες περιπέτεια, φρόντισε να υπάρχει και λίγος χρόνος για χαλάρωση, γιατί αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά επιστρέφοντας στο αν θα αισθάνεσαι ξεκούραστος ή όχι.