fbpx

Ανακάλυψε αν και πόσο είσαι κρυφό – μαζοχιστής!!!

Ανακάλυψε αν και πόσο είσαι κρυφό – μαζοχιστής!!!

«Είμαι ένας άνδρας 37 ετών και έχω φτάσει στα όρια μου. Θεωρώ πως ανήκω στη κατηγορία των μαζοχιστών και ότι υπάγομαι στη παραφιλία! Υπάρχει κάτι μέσα στον εαυτό μου που τον διεγείρει όταν υποτάσσεται στο γυναικείο φύλο. Με εξιτάρει η ιδέα πως μια γυναίκα έρχεται σε οργασμό προκαλώντας μου πόνο», είναι μερικές σειρές από εξομολόγηση ενός άνδρα σε ένα forum, που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι η ερωτική του αυτή επιλογή είναι ένα πρόβλημα!

Τα ερωτικά παιχνίδια και οι ερωτικές επιλογές του καθενός μας αποτελούν πρόβλημα; Ο άνθρωπος αυτός συνεχίζοντας ζητάει βοήθεια: « Έχω ψάξει το τελευταίο μήνα που δεν νιώθω καλά όλη τη διεθνή βιβλιογραφία για τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης προτίμησης και δυστυχώς όλα αναφέρουν πως οι παρούσες μεθόδους θεραπείας έχουν πολύ φτωχή πρόγνωση. Δηλαδή δεν οδηγούν πουθενά οι μέθοδοι αντιμετώπισης».]

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι πρόβλημα οι ερωτικές επιλογές του καθενός μας. Επομένως καλό θα είναι να μην τις κρύβουμε, για να περνάμε καλά τις ώρες της ερωτικής χαράς.

Στους μαζοχιστές αρέσουν τα, χτυπήματα με αντικείμενα ή με τα χέρια στα κωλομάγουλα (spanking), το μαστίγωμα, τα περίτεχνα δεσίματα (bondage), ο πνιγμός, η πρόκληση αίσθησης ασφυξίας, ο λεκτικός και ψυχολογικός εξευτελισμός, το φτύσιμο, η χρήση του ατόμου ως αντικείμενο (τραπέζι κλπ), τρυπήματα (piercing), παιχνίδια με σύριγγες, κλύσμα, καψίματα (κεριά, πυρωμένα αντικείμενα), πρόκληση τρόμου, απομόνωση (κάποιες φορές για μέρες ίσως), ζώνες αγνότητας και λουρια!

Σκοπός είναι τις περισσότερες φορές η διεύρυνση των ορίων του ατόμου και η εσωτερική αναζήτηση, η αύξηση στην αντοχή του φυσικού πόνου αλλά και στην αντοχή στις λεκτικές και πνευματικές επιθέσεις, την υποταγή και κυρίως την ανάπτυξη της αυτοπειθαρχείας –αυτό μάλλον φέρνει γλυκά δάκρυα αναμνήσεων στους φίλους Ο.Υ.Κ.-άδες που διαβάζουν αυτή τη στιγμή το κείμενο.

Οι ομάδες είναι σύνηθες φαινόμενο αφού οι ενδιαφερόμενοι μόλις συνειδητοποιήσουν την φύση τους, θα τρέξουν προς αναζήτηση ομοϊδεατών με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών (κάτι σαν το ποδόσφαιρο..) και την εύρεση καινούργιων οπτικών πάνω στο θέμα, καθώς επίσης και υπακούοντας στο ένστικτο της αγέλης (του να βρίσκεις άλλους που έχουν τα ίδια γούστα με εσένα για να μη νιώθεις διαφορετικός δηλαδή -κάτι σα τους μεταλάδες ένα πράμα). Σε ομαδικές συνευρέσεις μπορεί κάποιος να διαλέξει άλλους συντρόφους και να εξασκηθεί μαζί τους, πάντα σύμφωνα με τη συγκατάθεσή τους και δεν είναι απαραίτητη η σεξουαλική πράξη καθότι στον κόσμο του σαδομαζοχισμού θεωρείται πολλές φορές δευτερεύουσας σημασίας.

Στις σαδομαζοχιστικές σχέσεις παρουσιάζονται τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Συμφωνία για το ποιος σύντροφος είναι ο κυρίαρχος και ποιος ο υποτακτικός.
2. Γνώση και από τους δυο συντρόφους για τους ρόλους που παίζουν.
3. Συναίνεση και από τους δυο συντρόφους.
4. Συμφωνία για το περιεχόμενο της ερωτικής πράξης.
5. Γνώση και από τους δυο συντρόφους ότι η σχέση τους είναι σαδομαζοχιστική.