fbpx

Αυτές είναι 5 πόλεις που υπάρχουν μόνο σε ταινίες και σειρές… αλλά όμως υπάρχουν!

Αυτές είναι 5 πόλεις που υπάρχουν μόνο σε ταινίες και σειρές… αλλά όμως υπάρχουν!

Το σενάριο μιας ταινίας μπορεί να εφεύρει ένα όνομα τοποθεσίας, το οποίο μπορεί να παίζει ρόλο στην πλοκή ή απλά να είναι λίγο πιο εύηχο.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η πόλη Ebbing του Μιζούρι, η οποία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.Ωστόσο, θα πρέπει κάπου να γίνουν τα γυρίσματα. Οπότε υπάρχουν και οι αληθινές τοποθεσίες. Μπορεί λοιπόν μερικά μέρη να είναι ανύπαρκτα τουλάχιστον ονομαστικά, αλλά μπορείς αν θες να τα επισκεφτείς.

Το γραφικό Ebbing που βλέπουμε στην ταινία είναι στην πραγματικότητα η πόλη Σίλβα στην Βόρεια Καρολίνα (όχι στο Μιζούρι). Έχει πληθυσμό 3.000 κατοίκων, οι οποίοι ελπίζουν ότι το τριήμερο τουρ που διοργανώνουν πλέον στις τοποθεσίες γυρισμάτων, να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στην περιοχή.

–          King’s Landing («Game of Thrones») – Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Η πρωτεύουσα των «επτά βασιλείων» της σειράς «GameOfThrones», υπάρχει και ακούει στο όνομα Ντουμπρόβνικ. Η πόλη των 45.000 κατοίκων έχει γίνει άκρως τουριστική, όχι μόνο για να θαυμάσουν οι φανς τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, αλλά γιατί πραγματικά το Ντουμπρόβνικ είναι μια πανέμορφη και υπέροχη πόλη.

Ο PeterJackson ερωτεύτηκε κυριολεκτικά την Νέα Ζηλανδία, όπου έκανε την συντριπτική πλειοψηφία των γυρισμάτων για τις 6 ταινίες του «LordoftheRings» και του «Hobbit». Το χωριό των Hobbit είναι στην πραγματικότητα η πόλη Ματαμάτα, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται χιλιάδες επισκέψεις από φανατικούς των βιβλίων και των ταινιών.

–          Twin Peaks («Twin Peaks») – Σιάτλ, ΗΠΑ

Ναι, δεν υπάρχει TwinPeaks. Όμως όσα είδαμε στην θρυλική σειρά του DavidLynch συνέβησαν στα περίχωρα της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας της Ουάσινγκτον, το Σιάτλ. Η πεδιάδα Snoqualmie, που βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων ανατολικά του Σιάτλ, ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη του σκηνοθέτη.

–          Pandora («Avatar») – Καουάι, Χαβάη

Ο πανέμορφος πλανήτης Pandora που είδαμε σε τρισδιάστατη προβολή στην ταινία «Avatar» και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, έχει κι αυτός μια πραγματική τοποθεσία που μπορείτε να επισκεφτείτε. Βρίσκεται στην Χαβάη στο νησί Καουάι, όπου το δάσος είναι παραμυθένιο. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνεις στην Χαβάη και η 50η πολιτεία των ΗΠΑ δεν περίμενε την ταινία του JamesCameron για να γίνει τουριστική. Αλλά αυτό το δάσος πρέπει να το ξέρετε.