fbpx

Σαββατοκύριακο στη πόλη; Δες τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις καλά

Σαββατοκύριακο στη πόλη; Δες τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις καλά

Εμείς στη πόλη αυτό το καλοκαιρινό σαββατοκύριακο; Μην σκας υπάρχουν διάφορες επιλογές για να περάσεις καλά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Στο Στέκι του Βασίλη στη Περαία με τις μοναδικές γεύσεις

 

Το Activeman.gr ανακάλυψε και σου προτείνει διάφορα δροσερά στέκια για καφέ, ποτό ή και καλό φαγητό!

Μία καλή επιλογή είναι στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στην Ν. Πλαστήρα για δροσιά και καλό φαγητό. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στο «Περί Ιχθύων» μια ταβέρνα που πρέπει να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τις σπεσιαλιτέ που προσφέρει.

 

 

Στο Περι Ιχθύων αξίζει να δοκιμάσεις εκτός των άλλων την αστακομακαρονάδα που σίγουρα θα την χορτάσεις με την παρέα σου.

 

 

Γεύση και φρεσκάδα είναι τα δύο από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σορόκο, το εστιατόριο θαλασσινών στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Με θέα τη μαρίνα του ομίλου και τον Θερμαϊκό κόλπο μπορείς να απολαύσεις ολόφρεσκα ψάρια,  θαλασσινά αλλά και τις γευστικές δημιουργίες του Μιχάλη Καρανικόλα εμπλουτισμένες με πολίτικο άρωμα!

 

 

Μία άλλη επιλογή στη Καλαμαριά για φαγητό είναι η Pizza Mia στη Σοφούλη στη Καλαμαριά είναι όνομα και πράμα, είναι μια και μοναδική! Εδώ και 40 χρόνια φτιάχνει όχι μόνο τις καταπληκτικότερες πίτσες αλλά και γεύσεις της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας!

 

 

Αν θες να …εμπλουτίσεις τις γεύσεις στο κοτόπουλο και όχι μόνο πρέπει να επισκεφθείς τα ιστορικά από το 1950 «Βάσος Κοτόπουλα» που λειτουργούν στην Καλαμαριά στην οδό Δημητρίου Καραολή 22. Το όνομα που σημαίνει ποιότητα και τα πιο νόστιμα κοτόπουλα της Θεσσαλονίκης.

 

 

Μία άλλη πολύ καλή επιλογή είναι στη Τούμπα όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Είναι το Villagio που αξίζει να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τα νόστιμα πιάτα του.

 

 

Στη περιοχή του Ποδειδωνίου και λέγεται «Γράπα και Μεζές».Αν ψάχνεις δροσιά και καλό μεζέ το «Γράπα και Μεζές» είναι η καλύτερη επιλογή!

 

 

Στην Βασ. Όλγας υπάρχει ένα πολύ ωραίο στέκι για όλη την μέρα, από το πρωί μέχρι και αργά ο βράδυ. Από νωρίς  το πρωί στο Bocata μπορείς να απολαύσεις ένα καταπληκτικό πρωινό, αργότερα brunch, το μεσημέρι κάτι να …τσιμπήσεις από πίτσες pasta, ομελέτες και πολλά άλλα!

 

 

Αν είσαι στο κέντρο και πεινάσεις υπάρχουν δύο καλές επιλογές. Η μια λέγεται Valentino στη Δημητρίου Γούναρη που κάνει την καλύτερη κρέπα της πόλης αλλά και σάντουιτς και πολλά άλλα!

 

 

Η άλλη επιλογή έχει να κάνει με γύρο και ψητά και είναι στην Ιασονίδου, το «10 το καλό» που αξίζει να επισκεφθείς ή να πάρεις delivery!

 

 

Μία άλλη καλή επιλογή αν είσαι λίγο ανατολικότερα του ιστορικού κέντρου, στην περιοχή της Μπότσαρη, είναι το Voga για καφέ, μπύρες και ποτά. Ένα ωραίο και δροσερό μπαρ.