fbpx

Αυτές είναι οι πιο νόστιμες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης

Αυτές είναι οι πιο νόστιμες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης

Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό το τσίπουρο είναι καλύτερο από ουίσκι και είναι βιολογικό και ελληνικό!

 

Στην Ελλάδα την έφεραν μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και από τότε έχει γίνει «σήμα κατατεθέν» για τη Θεσσαλονίκη.

Όλοι θα σου πουν πως η πρώτη, η αυθεντική μπουγάτσα ή αλλιώς η πίτα του φτωχού που λίγοι κάνουν ακόμη, έχει μόνον φύλλο. Στις Σέρρες γέμισε πρώτη φορά με κρέμα και αγαπήθηκε σαν σνακ ή πρωινό στο πόδι.

 

 

Στην ουσία, η μπουγάτσα είναι το φύλλο της. Κι αυτό, μόνο οι ειδικοί τεχνίτες ξέρουν να το κάνουν αυστηρά χειροποίητο! Γι’ αυτό στα αυθεντικά μπουγατσατζίδικα δεν θα βρεις από μηχανήματα παρά μόνο το ζυμωτήριο. Ο καλός τεχνίτης, με τη βοήθεια καλού λαδιού, μαργαρίνης ή βουτύρου, μπορεί να ανοίξει ένα σεντόνι 1,5 x 2 μέτρα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, τινάζοντας τη ζύμη στους αιθέρες σαν σεντόνι, από ένα μικρό μπαλάκι ζύμης. Οι πλανόδιοι με τα καροτσάκια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι πια παρελθόν, το ίδιο όμως και η αυθεντική μπουγάτσα, που στα περισσότερα μαγαζιά, από την παράδοση, κρατά μόνο το όνομα.

Το Activeman.gr έψαξε και  βρήκε τις πιο νόστιμες μπουγάτσες όλων των ειδών από τα δυτικά μέχρι τα ανατολικά της πόλης.

Αρχίζοντας από το κέντρο, στην Αγίου Δημητρίου όπου βρίσκεται το Προξενείο. Στα δυτικά στον Εύοσμο ο Γιώργος εδώ και δεκαετίες προσφέρει μοναδικές μπουγάτσες. Νόστιμες είναι οι μπουγάτσες και στο Νόστιμο της Καλαμαριάς, όμως παράκεντρα του παραδοσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης στη Μοναστηρίου ο «Βόσπορος» ξεχωρίζει, όπως και στη Π. Συνδίκα η «Μπουγάτσα 222».

Δες αναλυτικά και με αλφαβητική σειρά τις πιο νόστιμες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης:

 

Μπουγάτσα 222 στην Ανάληψη

Η «Μπουγάτσα 222» στη Πέτρου Συνδικά τη μερίδα δεν την τσιγκουνεύονται και σίγουρα όχι μόνο θα χορτάσεις αλλά θα θέλεις να φας και ακόμα μια αφού η γεύση της μπουγάτσας θα σε συναρπάσει.

 

 

 

 

 

«Βόσπορος» το στέκι της μπουγάτσας στη Μοναστηρίου

Αποτελεί στέκι για όσους πηγαίνουν από τα δυτικά προς το κέντρο. Ο «Βόσπορος» αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της Μοναστηρίου κοντά στη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών. Μια στάση είναι απαραίτητη για να δοκιμάσεις φρέσκια μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο, με γέμιση κρέμα, τυρί, σπανάκι ή κιμά.

 

 

 

 

 

Εδώ και 30 χρόνια ο «Γιώργος» φτιάχνει νόστιμες μπουγάτσες στον Εύοσμο

Μια μπουγάτσα που παινεύεται και για την γεύση και για τις μεγάλες της μερίδες. Ο λόγος για την Μπουγάτσα ο «Ο Γιώργος» σε δύο σημεία στον Εύοσμο.

 

 

 

 

 

«Νόστιμο» η μπουγάτσα της Καλαμαριάς

Το «Νόστιμο» στη Καλαμαριά είναι πράγματι νόστιμο και όχι μόνο στις μπουγάτσες αλλά και σε ότι άλλο σερβίρουν οι χαμογελαστές κυρίες.

 

 

 

 

 

«Προξενείο» επειδή η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί

Το Προξενείο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, όχι τόσα βέβαια όσο το Τούρκικο που είναι ακριβώς απέναντι στην οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.