fbpx

«Έφυγε» αναπάντεχα ο Τάσος Δημητριάδης

«Έφυγε» αναπάντεχα ο Τάσος Δημητριάδης

Ήταν πάντα χαμογελαστός. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους πάντες. Ένας άνθρωπος που κοιτούσε μπροστά, δημιουργούσε και στήριζε. Ο Τάσος Δημητριάδης έφυγε για το στερνό ταξίδι προδομένος από την καρδιά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Απεβίωσε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης επίτιμος πρόεδρος του ΝΟΘ

 

Από σήμερα το bodybuilding και ο αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο είναι φτωχότερος.

Τα λόγια περισσεύουν γι αυτόν τον άνθρωπο. Όσο καλά και να τον γνώριζα στα 35 και πλέον χρόνια φιλίας μας, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψω αυτό που έπραξε, που ήταν και που αφήνει πίσω του ο Τάσος Δημητριάδης.

 

 

Ήταν τότε, την δεκαετία του 80 που δημιούργησε το θρυλικό «Superman», το γυμναστήριο μοναδικό καθαρό «σιδεράδικο» όπως το λέγανε της εποχής.

 

 

Ήταν τότε που μαζί με τον Λευτέρη Κογκαλίδη δημιούργησαν τους πρώτους μεγάλους αγώνες σωματικής διάπλασης «Mister Βόρειος Ελλάς» ένας αγώνας που έγινε θεσμός για πολλά χρόνια και στηρίχθηκε από τον Ελληνικό Βορρά και τα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ.

 

 

Ήταν τότε που δημιούργησε, μαζί με τον αδερφό του Νίκο, το πρώτο μεγάλο σύγχρονο γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης, το Forum που μετά έγινε πιο μεγάλο ως Aqua Forum.

Ήταν εκεί που πρόσφερε απλόχερα βοήθεια σε όποιον είχε ανάγκη. Παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και αθλητές με ειδικές ανάγκες.

 

 

Όμως η ζωή δεν τα φέρνει όλα ρόδινα. Χρόνια μετά τη δημιουργία του, το Aqua Forum  χάθηκε και αυτό ήταν κάτι που του στοίχησε πολύ.

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όμως ο Τάσος που έφυγε δεν αποτελεί παρελθόν, αφού έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη γνώσεων.

 

 

Το Activeman.gr οφείλει πολλά στον Τάσο Δημητριάδη. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του συμμετείχε ενεργά, βοηθούσε, γιατί πολύ απλά πίστεψε στην ιδέα της δημιουργίας ενός πανελλαδικού portal με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Και δεν είχε άδικο. Ο ίδιος μπορούσε να μείνει στις ΗΠΑ όπου σπούδασε και εργάστηκε αλλά δεν έμεινε. Επέστρεψε στην πόλη που αγαπούσε, τη Θεσσαλονίκη. Μπορούσε να ήταν στην Αθήνα και να έχει αλυσίδα γυμναστηρίων αλλά δεν το έπραξε. Έμεινε στη πόλη του προσπαθώντας να συνεισφέρει από τον τομέα του στην ανάπτυξη της.

 

 

Όσα και να πούμε για τον Τάσο Δημητριάδη είναι λίγα το γνωρίζουν καλά οι φίλοι του και όσοι βοηθήθηκαν από εκείνον, μόνο που εκείνος δεν έλεγε ποτέ ότι βοήθησε κάποιον. Ήταν τόσο σεμνός και πάντα ανοιχτή καρδιά και χαμογελαστός.

 

 

Εμείς από το Activeman.gr θα του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προσωπικά θα τον ευχαριστήσω για την μακροχρόνια και ειλικρινή φιλία μας.

Καλό σου  ταξίδι φίλε Τάσο

Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη στην οδό Πασαλίδη στη Καλαμαριά.

 

Κώστας Μπούρης