fbpx

Αυτά είναι τα πιο ελκυστικά νησιά της χώρας μας να επισκεφθείς το 2021

Αυτά είναι τα πιο ελκυστικά νησιά της χώρας μας να επισκεφθείς το 2021

Τα 23 πιο ελκυστικά ελληνικά νησιά για επίσκεψη το 2021 παρουσιάζει το ταξιδωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller στη διαδικτυακή σελίδα του www.cntraveller.com με τις Κυκλάδες να πρωταγωνιστούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ίσως το μόνο μέρος στον κόσμο που βιώνει υπερτουρισμό εν μέσω κορωνοϊού είναι τα νησιά Τσάταμ!

 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σύρος, στη δεύτερη η Σίφνος, στην τρίτη η Ύδρα και ακολουθούν με τη σειρά κατάταξης που έδωσε το Conde Nast Traveller, Μήλος, Σέριφος, Αμοργός, Παξοί, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιθάκη, Φολέγανδρος, Μύκονος, Τήνος, Κρήτη, Πάτμος, Σύμη, Νάξος, Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σκιάθος και Λευκάδα.

Ειδικά για τη Σίφνο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τον δήμο, η διάκριση έρχεται λίγες ημέρες μετά την εξίσου εντυπωσιακή ανάδειξη του νησιού ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με την εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας Evening Standard.

«Εν καιρώ πανδημίας δεν επαναπαυόμαστε. Στην περίοδο αιχμής του περασμένου καλοκαιριού, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καταφέραμε να διατηρήσουμε ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αφίξεων της τάξης του 60%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τόσο ο δήμος και η Επιτροπή Τουρισμού όσο και οι επαγγελματίες πορευόμαστε προβάλλοντας τις διαφορετικές διαστάσεις της Σίφνου με κοινό σημείο αναφοράς την ποιότητα, το μεράκι και τη φιλοξενία», δηλώνει η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.