fbpx

Οι Led Zeppelin γίνονται για πρώτη φορά ντοκιμαντέρ και λένε την ιστορία τους

Οι Led Zeppelin γίνονται για πρώτη φορά ντοκιμαντέρ και λένε την ιστορία τους

O Μπέρναρντ ΜακΜάχον, σκηνοθέτης της μουσικής σειράς «American Epic» αναλαμβάνει να διηγηθεί την ιστορία των Led Zeppelin. Με τους ίδιους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Οι Led Zeppelin κλείνουν τα 50 τους χρόνια ως συγκρότημα και θα κάνουν δώρο στο μουσικό σύμπαν το πρώτο ντοκιμαντέρ για την καριέρα τους. Ανακοινώνοντας το πρότζεκτ, ο μπασίστας Τζον Πολ Τζόουνς είπε: «Ήρθε η σωστή στιγμή να πούμε κι εμείς την ιστορία μας για πρώτη φορά, με τα δικά μας λόγια και νομίζω ότι αυτό το φιλμ θα ζωντανέψει την ιστορία αυτή».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας …διαφορετικός Κιάνου Ριβς ποζάρισε για τη Saint Laurent

 

Το φιλμ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του τελικού μοντάζ και δεν έχει ακόμα όνομα. Το σκηνοθετεί ο Βρετανός Μπέρναρντ ΜακΜάχον, που έκανε το ντεμπούτο του το 2017 με τη σειρά «American Epic», που εξερευνά τις ρίζες της αμερικανικής μουσικής σε όλη την ήπειρο.

 

 

«Όταν είδα όσα είχε κάνει ο Μπέρναρντ στο καταπληκτικό ‘American Epic’, αισθάνθηκα ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πει την ιστορία μας», λέει ο  κιθαρίστας του γκρουπ, Τζίμι Πέιτζ, ενώ ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Πλαντ συμπλήρωσε: «Βλέποντας όλους τους σπουδαίους μουσικούς στο ‘American Epic’ εμπνεύστηκα να πω κι εγώ τη δική μου».

Κι όμως, ο ΜακΜάχον δεν θα πει όλη την ιστορία του γκρουπ, αλλά θα παραμείνει στα πρώτα τους χρόνια, στη δημιουργία του συγκροτήματος και στο δρόμο προς τη διασημότητα. Το φιλμ παρακολουθεί την καριέρα τους ως το 1970 και το δεύτερο άλμπουμ τους, που περιλάμβανε το τραγούδι  Whole Lotta Love, εδραίωσε τη φήμη τους ω το σπουδαιότερο συγκρότημα της εποχής τους.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πολύ σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, η μεγαλύτερη επιτυχία τους, Stairway to Heaven, ο θάνατος του ντράμερ Τζον Μπόναμ το 1980, η διάλυσή τους και η επανένωσή τους, το 2007, δεν περιλαμβάνονται στην ταινία.

Το φιλμ βασίζεται στις συνεντεύξεις των τριών μελών. Καμία «εξωτερική φωνή» δεν ακούγεται σε αυτό. Περιλαμβάνονται όμως σε αυτό πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, οπτικό και ακουστικό.

Η ημερομηνία που θα βγει το φιλμ, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

 

ΠΗΓΗ: CNN