fbpx

#01062018

#01062018

  • Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός απελευθερώνει υγρά του αίματος στον μαλακό ιστό του σώματός μας. Με την πάροδο του χρόνου το υγρό αυτό μπορεί να μαζεύεται γύρω από τα μάτια σας και να δημιουργήσει μαύρες σακούλες και κατακκόκινα μάτια. Ακόμα πολλές από τις εποχιακές αλλεργίες, δεν τελειώνουν το… έργο τους σε ένα απλό φτάρνισμα. Μπορούν άνετα να σου δημιουργήσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μια καλή λύση για να το αποφύγεις αυτό, είναι να μη φροντίζεις τις αλλεργίες μόνο όταν είναι σε έξαρση. Να έχεις πάντα μαζί σου αντιισταμινικό προκειμένου να ελέγχεις τις αλλεργίες σου όλο το χρόνο.
  • Οι νιφάδες βρώμης είναι ένα γρήγορο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό που θα σε γεμίσει με ενέργεια όλη μέρα. Μην βιαστείς να το κρίνεις ως βαρετό, αφού μπορείς να προσθέσεις διάφορα toppings όπως μπανάνα, φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα και καστανή ζάχαρη. Και όλο αυτό ζυγίζει μόνο 13 γραμμάρια ζάχαρης.
  • Μην αρχίσετε λοιπόν τις δικαιολογίες περί δύσκολου ωραρίου στη δουλειά, φορτωμένου προγράμματος και εξάντλησης. Οι επιλογές που έχετε για να ασκείστε μόλις μία ώρα κάθε μέρα είναι δεκάδες. Ακόμη κι αν επιλέξετε απλά να περπατήσετε για 10 λεπτά ή να πάτε με τα πόδια μέχρι το γραφείο, το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.
  • Από ιατροβιολογική άποψη, η εφηβεία πηγάζει από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου με την έκκριση ορμόνης που ενεργοποιεί την υπόφυση και τους γεννητικούς αδένες. Αυτό συνήθως συμβαίνει, περίπου στην ηλικία των 14 ετών, αλλά η βελτίωση των δεικτών υγείας και της διατροφής συντέλεσαν στην μείωση του ηλικιακού αυτού ορόσημου στα 10 έτη, στις περισσότερες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.
  • Αν μετά το σεξ σας έχει μείνει συνήθεια να γυρίζετε πλευρό και να κοιμάστε, αλλάξτε! Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν ο ένας από τους δύο συντρόφους κοιμηθεί μετά την σεξουαλική πράξη, προκαλεί ανασφάλεια και έντονο προβληματισμό στον άλλο για την σεξουαλικότητα του. Οι ερευνητές τονίζουν ωστόσο ότι το θέμα αυτό αφορά κυρίως τους άνδρες, αφού όπως απάντησαν τους ενοχλεί όταν η σύντροφό τους τρέχει αμέσως για μπάνιο μετά την ερωτική συνεύρεση. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ανδρών, τους κουράζει η αναμονή και αποφασίζουν να κοιμηθούν.