fbpx

#02072018

#02072018

  • Τα κεράσια αποτελούν φυτική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ευκολότερα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιες τροφές (όπως και οι μπανάνες) μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα σου.
  • Tρεις ειδικοί τονίζουν: μην λούζεσαι κάθε μέρα. Ο Τακαμίτσι αναφέρει πως τα σαμπουάν «πράγματι βλάπτουν τους θύλακες», ενώ ο Κάτλερ συνιστά την αποφυγή σαμπουάν με βαριά σύνθεση που απομακρύνουν απαραίτητα έλαια που βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης, μην χτενίζεσαι όταν είναι βρεγμένα, καθώς γίνονται πιο εύθραυστα.
  • Οι αρχές σου είναι η ταυτότητά σου. Το ποιος είσαι. Θα έκανες ποτέ σεξ με μια κοπέλα, αν ήταν μεθυσμένη ή κοπέλα φίλου σου; Ένας άνδρας με αρχές έχει έναν σταθερό κώδικα δεοντολογίας. Δεν είναι άκαμπτος, αλλά έχει συνείδηση των πράξεών του και γνωρίζει το σωστό και το λάθος.
  • Τα όσα συμβαίνουν στον έρωτα αντικατοπτρίζονται και στην κοινωνία έλεγε ο Προυστ, αλλά και το ανάποδο: Οι άνθρωποι κουβαλούν στο κρεβάτι τους την κοινωνία, όπως η χελώνα το καβούκι της. Στο κρεβάτι μας δεν πάμε πότε μόνοι, αλλά κουβαλάμε τις απόψεις των γονιών, των γειτόνων και σήμερα και των γιγάντων της πληροφορίας της μεγάλης πλατφόρμας και των μεγάλων αδελφών, που μας παρακολουθούν οἰκεῖα βουλήσει…
  • Όταν αποφεύγεις να κοιτάξεις τον άλλο μέσα στα μάτια, όταν του μιλάς, δείχνει πως κάτι έχεις να κρύψεις. Δεν λένε τυχαία πως τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. Άρα θα πρέπει να αποβάλλεις το άγχος σου και να μάθεις να «μιλάς» με το βλέμμα σου.
  • Οι διακοπές με τη μηχανή είναι για ανθρώπους της περιπέτειας και όχι για συμβατικούς. Άλλωστε και το μέσο, η μηχανή, έτσι φτιαγμένο είναι από τη φύση του.