fbpx

#07062018

#07062018

  • Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λπ.) δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλων βαθμών βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.
  • Δεν είναι τα χρήματα το πρωτεύον. Το σημαντικότερο είναι η εργασία. Ακούμε για χρηματοδοτήσεις, δάνεια, αγορές, συνεργασίες, κέρδη. Σημαντικά όλα αυτά, αλλά ξεχνάμε το πρωτεύον, που είναι η ίδια η εργασία.
  • Το σώμα παράγει ορμόνη, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ξύπνιοι και λέγεται κορτιζόλη. Όταν όμως πίνουμε συχνά καφέ το πρωϊ, η καφεΐνη μειώνει την παραγωγή της κορτιζόλης. Καλύτερα να περιμένετε λίγες ώρες μέχρι την… καφεϊνη.
  • ουλάχιστον ένα εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκονται στη «μέγγενη» της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας, με πιο συχνά «θύματα» όσους ανήκουν στην παραγωγική ηλικία των 25 έως 55 χρόνων.
  • Νοιώθεις να θέλεις να κοιμηθείς ή υπάρχει μια θολούρα στο μυαλό σου. Είναι πιθανό να συνδέονται με το άγχος ή με μια ίωση που σε τριγυρίζει. Σε αυτή την περίπτωση μια εξέταση ύπνου μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση της υπνικής άπνοιας, όταν δηλαδή σταματάς να αναπνέεις για μερικά δευτερόλεπτα την ώρα που κοιμάσαι. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου, ακόμη κι αν δεν την παρατηρείς.
  • Οδηγώντας γυμνός το κάμπριο αυτοκίνητο σου κινδυνεύεις να πάθεις εγκαύματα από τον ήλιο. Τα κάμπριο αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν κυρίως για τις βόρειες χώρες, εκεί που η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν για τις χώρες, όπως η δική μας, που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια. Και έτσι την πατάνε…
  • Το να οδηγείς παρέα με φίλους σου μηχανή είναι πολύ διασκεδαστικό. Η οδήγηση σε σχηματισμό και οι μάχες από στροφή σε στροφή είναι μια τέλεια εμπειρία. Μπορεί, όμως, κι εδώ να γίνουν λάθη. Το πιο συνηθισμένο είναι ένας πιο αργός αναβάτης να προσπαθεί να κινηθεί με τον ρυθμό του πιο γρήγορου. Το να παρασυρθείς στον ρυθμό του πιο γρήγορου, ίσως σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις οδηγικές σου ικανότητες, αλλά είναι ένας πολύ επικίνδυνος τρόπος για να το κάνεις και συνήθως το τέλος δεν είναι αίσιο. Για το λόγο αυτό, έχε πάντα το επίπεδο των ικανοτήτων σου κατά νου και μην ξεπερνάς το 70% των δυνατοτήτων σου. Πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος από εσένα, δεν πειράζει όμως.