fbpx

#12072018

#12072018

  • Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά οι περισσότεροι προπονούνται με ακουστικά στα αυτιά ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική. Η μουσική είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μάλιστα είναι πολλοί οι αθλητές που την ώρα του αγώνα ακούνε μουσική.
  • Ο μέσος χρόνος που περνάμε μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και δεν αναμένεται να μειωθεί το προσεχές μέλλον. Εκτός από τα έμμεσα προβλήματα από την παρατεταμένη καθιστική ζωή (παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, καρδιοπάθειες κ.α.) υπάρχουν και δύο ακόμα που πολλοί δεν λογαριάζουν.
  • Ένα μικρό ποτήρι από φρέσκο χυμό σταφυλιού πριν από το κρεβάτι μπορεί να σε βοηθήσει να καις λίπος καθώς ονειρεύεσαι, λέει η Murphy. Έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο Cell Reports υποδηλώνουν ότι η έκκριση ινσουλίνης τη νύχτα (που προκαλείται από την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως ο χυμός) ρυθμίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματος.
  • Ποιο είναι όμως το καλύτερο γεύμα αποκατάστασης που να συνδυάζει χαμηλό κόστος διαθεσιμότητα επάρκεια θρεπτικών συστατικών αλλά και αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος των αθλουμένων; Σε όλες αυτές τις προϋποθέσεις ανταποκρίνεται το σοκολατούχο γάλα.
  • Έχουμε πολύ λίγους φίλους, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, λένε οι παλιοί και δεν έχουν άδικο! Οι επιστήμονες λοιπόν, αποφάσισαν να ερευνήσουν πως δικαιολογείται η κολλητή φιλία και ανακάλυψαν ότι οι «κολλητοί» έχουν κοινό το ένα εκατοστό των γονιδίων τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το ίδιο συμβαίνει και στα τέταρτα ξαδέλφια τους Οι γενετιστές επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το γενετικό μας προφίλ παίζει ρόλο, ακόμα και στην επιλογή των φίλων μας.