fbpx

Επειδή τα λεφτά δεν περισσεύουν, μάθε πως θα ψωνίζεις ρούχα φτηνά και καλά!

Επειδή τα λεφτά δεν περισσεύουν, μάθε πως θα ψωνίζεις ρούχα φτηνά και καλά!

Τα λεφτά δεν περισσεύουν σε κανέναν  και πολλοί είναι εκείνοι που οδηγούνται τυφλά στην πιο οικονομική λύση, όπως τουλάχιστον την θεωρούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μη ψάχνεσαι άδικα: Αυτά είναι τα εσώρουχα που τρελαίνουν κάθε γυναίκα!

 

Όμως εκεί είναι το λάθος, αφού τα πολύ φτηνά ρούχα συνήθως έχουν και πολύ μικρή διάρκειας ζωής. Σκοπός είναι να βρεις καλής ποιότητας ρούχα σε χαμηλές τιμές.

Για να καταφέρεις όμως να το πετύχεις, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις τιμές. Δες για να μάθεις:

 

  1. Ψώνισε στις εκπτώσεις

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι συνήθως την εποχή των εορτών. Είναι η πιο σωστή περίοδος να πας για ψώνια, καθώς οι τιμές που έχουν τα καταστήματα είναι ιδιαίτερα κατεβασμένες. Οι προσφορές που μπορείς να βρεις εκείνη την εποχή είναι πολλές, ιδιαίτερα στα μεγάλα και επώνυμα καταστήματα. Το μοναδικό κακό είναι ότι μπορεί να πετύχεις πολυκοσμία και ελλείψεις σε ρούχα. Για να αποφύγεις τις ελλείψεις μπορείς να πας για ψώνια τις πρώτες μέρες.

 

  1. Ψώνισε ποιοτικά

Ένας από τους βασικότερους κανόνες που θα πρέπει να έχεις όταν ψωνίζεις, είναι να επιλέγεις την ποιότητα και όχι ποσότητα. Μία μπλούζα υψηλής ποιότητας θα δείχνει πιο όμορφη και θα κρατήσει περισσότερο από μία πολύ πιο φθηνή. Το ύφασμα των ρούχων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση. Να προτιμάς υφάσματα όπως το βαμβάκι, το μαλλί και το μετάξι. Τα συνθετικά υφάσματα μπορεί να τα καταλάβει ο καθένας και φαίνονται πολύ πιο άσχημα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να προτιμάς να δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω για να πάρεις ένα ρούχο καλής ποιότητας παρά δύο χαμηλής.

 

  1. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες πλυσίματος

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις στα ρούχα που αγοράζεις είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να τα καθαρίσεις. Τα ρούχα που δέχονται μόνο στεγνό καθάρισμα είναι πιο ακριβά ακόμα και για την αγορά τους. Πόσο μάλλον τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψεις κάθε φορά που θα πρέπει να το πλένεις, καθώς θα πρέπει να το πηγαίνεις στο καθαριστήριο.

 

  1. Σκέψου πριν αγοράσεις έξτρα πράγματα

Σε πολλούς αρέσει να αλλάζουν τα κουμπιά από τα πουκάμισα και τα μπουφάν τους. Πριν αποφασίσεις όμως να ψάξεις και να αγοράσεις κάποιο έξτρα διακοσμητικό για τα ρούχα σου πρέπει πρώτα να κάνεις μια ερώτηση στον εαυτό σου. Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι αν θα φορέσεις το συγκεκριμένο ρούχο που θέλεις να διακοσμήσεις. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για να μην χαλάσεις παραπάνω χρήματα.

 

  1. Επέλεξε το σωστό νούμερο

Τα νούμερα και τα σχέδια διαφέρουν πάρα πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πολλές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολο να διαλέξεις το σωστό ρούχο. Η λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να διαλέγεις ή να απορρίπτεις ρούχα μετά από κάθε δοκιμή. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ο καθρέφτης είναι φίλος σου. Σε κάθε δοκιμή ρούχου να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να είσαι όσο πιο αντικειμενικός μπορείς για το αν σου ταιριάζει ή όχι.