fbpx

Αυτές είναι οι δύο πιο επικίνδυνες ώρες για να κυκλοφορείς με τη μηχανή σου!

Αυτές είναι οι δύο πιο επικίνδυνες ώρες για να κυκλοφορείς με τη μηχανή σου!

Οι οδηγοί μοτοσικλετών είναι γενικώς ευάλωτοι τη καθημερινή κυκλοφορία της πόλης. Άλλωστε το αποδεικνύουν αυτό τα στατιστικά στοιχεία των ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Όμως υπάρχουν δύο ώρες της ημέρας που είναι πολύ πιο επικίνδυνες για τους οδηγούς μοτοσικλετών κυρίως, αφού οι οδηγοί των αυτοκινήτων προστατεύονται από το όχημα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 λόγοι να πέσει η μηχανή σου, χωρίς να σε τρακάρουν!

 

Οι ώρες αυτές είναι από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί και από τις 12.30 μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Τι συμβαίνει σε αυτές τις δύο χρονικές ζώνες; Καθυστερημένες και αγχωμένες μανάδες πάνε ή παίρνουν τα παιδιά τους από το δημοτικό και φυσικά –οι περισσότερες- δεν γνωρίζουν κανένα εμπόδιο, ούτε καν τους σηματοδότες και πόσο μάλλον τα σήματα και τις προτεραιότητες.

Το φαινόμενο η αγχωμένη μάνα – οδηγός να οδηγάει σαν παλαβή, με το κινητό στο ένα χέρι και με το άγχος να προλάβει να αφήσει ή να πάρει το παιδί από το σχολείο, είναι μια συνηθισμένη εικόνα που εντείνεται στους δρόμους κοντά στα σχολικά συγκροτήματα, εκεί όπου υπάρχουν δημοτικά σχολεία. Γυναίκες που δεν υπολογίζουν τίποτα και πόσο μάλλον μια μοτοσικλέτα.

Αυτό το φαινόμενο δυστυχώς συμβαίνει σε όλους τους δρόμους και το «κακό» σου έρχεται απροειδοποίητα, αφού σίγουρα είσαι αμέριμνος καθώς κινείσαι με τη μηχανή σου σε έναν οποιοδήποτε δρόμο και όχι σε εκείνους που διέρχονται μπροστά από σχολεία, όπου σίγουρα θα έχεις την προσοχή σου μεγαλύτερη. Όμως εκείνες τρέχουν σε όποιο δρόμο, είτε είναι λεωφόρος, είτε στενό, αφού δεν προλαβαίνουν… επειδή άργησαν στο γυμναστήριο ή στον καφέ ή όπου αλλού και το παιδί …σχολάει!

Όσο για το πρωί, που όλοι μας οδηγούμε αγουροξυπνημένοι, συνήθως το παιδί δεν …ξυπνάει και εκείνες τρέχουν αλαφιασμένες και …μη τις συναντήσεις στον δρόμο σου!