fbpx

Η επιστροφή του Marc, η αισιοδοξία, η ψυχολογία και τα ερωτηματικά!

Η επιστροφή του Marc, η αισιοδοξία, η ψυχολογία και τα ερωτηματικά!

Πρώτο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του MotoGP είναι ανακοίνωση της επιστροφής του Marc Marquez στον αγώνα του Portimao, μετά από εννιά μήνες απουσίας, η μεγαλύτερη που καταγράφηκε ποτέ λόγω τραυματισμού, στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μία επιστροφή που ανακοινώθηκε στο επίσημο site του MotoGP με τον τίτλο «He will be even stronger than before», δηλαδή «Θα είναι ακόμα πιο δυνατός από πριν».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η δύναμη της Ducati δεν πτόησε τον Quartararo – «Εξαφανισμένη» η Honda εκτός δεκάδας

 

Μία επιστροφή που όχι μόνο ο Marc Marquez αλλά και όλη η Honda την περιμένουν με αγωνία καθώς η εικόνα της ομάδας στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος ήταν τραγική, αφού το HRC επένδυσε εδώ και χρόνια στο …one man show στο πρόσωπο του Marquez!

Μπορεί η αισιοδοξία και τα χαμόγελα να κυριαρχούν όμως ουδείς γνωρίζει ή μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της επιστροφής του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αν όλα πάνε καλά, αγωνιστικά ο Marquez δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς η διαφορά από τους πρώτους και κυρίως από τους Fabio Quartararo και Maverick Vinales, τους δύο οδηγούς της Yamaha τον μεγάλο αντίπαλο της Honda,  είναι μικρή καθώς το πρωτάθλημα μόλις άρχισε!

Ωστόσο υπάρχουν διάφορα σημεία που τανταλίζουν και αυτά έχουν να κάνουν με την ψυχολογία, τη μοτοσικλέτα και την άγνωστη αγωνιστικά πίστα του Portimao.

Η άγνωστη για τον Marquez Πορτογαλική πίστα δεν φαίνεται ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα καθώς και για τις Yamaha δεν είναι ότι το καλύτερο και στην τελική ένας αγώνας είναι, οι άλλες όλες πίστες του πρωταθλήματος του είναι γνωστές!

Ο Marquez όμως έχει να ανέβει στη μοτοσικλέτα του για εννιά μήνες. Και μπορεί στις δοκιμές να είχε ανταγωνιστικούς χρόνους όμως οι συνθήκες αγώνα είναι πολύ διαφορετικές!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marc Márquez (@marcmarquez93)

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι η ψυχολογία. Τόσο ο ίδιος όσο και η Honda γνωρίζουν ότι μια ενδεχόμενη νέα πτώση μπορεί να σημάνει το τέλος της καριέρας του και να …τραβήξει το χέρι του Marc από το γκάζι. Πολύ πρόσφατο είναι το παράδειγμα του επίσης παγκόσμιου πρωταθλητή Jorge Lorenzo που μετά τον επίσης σοβαρό τραυματισμό του, δεν επανήλθε. Όταν ξαναμπήκε δεν τραβούσε το… γκάζι όπως τότε πριν τις πτώσεις!

Η ψυχολογία είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ούτε ίσως και ο ίδιος ο Marquez, που ομολογουμένως είναι ένα από τα πιο σπάνια ταλέντα στην ιστορία του αθλήματος.

Με απλά λόγια, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στην Πορτογαλία το σαββατοκύριακο.

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης