fbpx

Μάθε ποιος από τους 4 τύπους μηχανόβιου είσαι;

Μάθε ποιος από τους 4 τύπους μηχανόβιου είσαι;

Η μηχανή δείχνει τον χαρακτήρα σου και το δίτροχο εργαλείο το κάνει εύκολα, απ΄ ότι ένα αυτοκίνητο. Ο λόγος είναι απλός! Η μηχανή δεν επηρεάζεται από άλλους αστάθμητους παράγοντες όπως συμβαίνει στα αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα όταν κάποιος υποχρεώνεται να αγοράσει, οικογενειακό! Στη μηχανή δεν έχει τέτοια, το δίτροχο εργαλείο εκφράζει τον άνθρωπο που το καβαλά!

Και είναι λογικό, αφού ένας αναβάτης στο 80% των χιλιομέτρων που θα διανύσει τον χρόνο θα είναι μόνος του, αυτός και το μηχανάκι του.

Ιδού λοιπόν οι τέσσερις πιο διαδεδομένες κατηγορίες μηχανόβιων:

1. Ο δήθεν…

Κυκλοφορεί πάντα με καλογυαλισμένη μηχανή και κυρίως πιστιάρικη. Φροντίζει να σκουπίζει ακόμα και τα …ελάχιστα υπολείμματα σκόνης και δεν μιλάμε για τις λάσπες… Το ντύσιμο του πάντα τζίλικο και πάντα cazoual. Είναι γυμνασμένος ή fit και θέλει να το δείχνει και γι αυτό τον λόγο ο χειμώνας δεν του αρέσει.

Κάνει άσκοπες μπαντιές στα φανάρια και τρέχει άνευ λόγου. Όταν πάει ταξίδι αισθάνεται ότι τρέχει σε αγώνα MotoGP και προσπαθεί να πιάσει τον …καλύτερο χρόνο, ανεξαρτήτως κυκλοφορίας του δρόμου, ενώ έχει πάντα έτοιμη τη δικαιολογία ότι το …ξεκαπνίζει!!!

Δεν του αρέσει ο χειμώνας και συνήθως αποθηκεύει την …αγαπημένη του μέχρι να …ζεστάνει ο καιρός!!!

2. Ο ψευτοκουλτουριάρης

Τον βλέπεις και νομίζεις ότι ξεπήδησε από κάποια αμερικάνικη ταινία της εποχής του 70, όπου ομάδες μηχανόβιων τσοπεράδων με Harley κυκλοφορούσαν στους δρόμους των ΗΠΑ προκαλώντας πολλά νομικής φύσεως προβλήματα και επειδή οι Harley είναι αρκετά σπάνιες στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τα αντίγραφα άλλων εταιριών και τις εξατμίσεις να …ξεκουφαίνουν.

Το ντύσιμο του πάντα classic και στο μοτόρι πάντα κρεμασμένα τα σαμάρια ταξιδίου και ας είναι άδεια…

3. Ο συνειδητοποιημένος

Είναι ο τύπος που προσέχει και αγαπά το …μηχανάκι του. Μπορεί να καβαλάει Fazer 1000, GSXR ή ακόμα και R1, αλλά το αποκαλεί «μηχανάκι». Το φροντίζει, αλλά δεν τρελαίνεται αν σκονιστεί ή λασπωθεί ενώ ο ίδιος ντύνεται πάντα casual και προσεγμένα αλλά δεν διστάζει να καβαλήσει και με κοστούμι, αν η περίσταση το απαιτεί.

Είναι τύπος γυμνασμένος ή fitness ή απλά προσέχει τον εαυτό του.

Χρησιμοποιεί το μηχανάκι στη δουλειά του, στη βόλτα, στα ταξίδια. Γενικά το αποχωρίζεται ελάχιστα και του αρέσουν όλες οι εποχές. Θεωρεί ασέβεια να το αποθηκεύσει για τον χειμώνα και δεν το κάνει ποτέ! Καβαλάει πάντα με όλους τους καιρούς και τις θερμοκρασίες και φυσικά και τον χειμώνα και σιχαίνεται το μποτιλιάρισμα.

Το γκαζώνει όποτε πρέπει εκτός αν τον προκαλέσει κάποιος της πρώτης κατηγορίας των «δήθεν». Πάει ταξίδι γρήγορα αλλά όσο του επιτρέπει ο δρόμος και βάζει πάνω απ΄ όλα την ασφάλεια.

Είναι ταξιδιάρης και δεν χάνει ευκαιρία για ένα moto-ταξίδι και γενικά έχει τη φιλοσοφία του allweather μηχανόβιου!

4. Ο επαγγελματίας

Γι αυτή την κατηγορία το μηχανάκι είναι απλά εργαλείο και μόνο. Είναι ο άνθρωπος που το αγόρασε μόνο και μόνο γιατί γλιτώνει το μποτιλιάρισμα. Συνήθως είναι συμβατικές μηχανές, πάντα σκονισμένες και πάντα φορτωμένες με εργαλεία της δουλειάς, αν είναι μάστορας η με τεράστια μπαγκαζιέρα αν κάνει δουλειά γραφείου.

Είναι ο οδηγός του πενθημέρου, αφού το σαββατοκύριακο χρησιμοποιεί αποκλειστικά το αυτοκίνητο του και όσο για τα σέρβις της μηχανής… αυτά αργούν γιατί δεν έχει …χρόνο!