fbpx

Μήπως είναι καιρός να καταργηθεί η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών;

Μήπως είναι καιρός να καταργηθεί η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών;

Ένας ακόμα μοτοσικλετιστής έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της 38η Πανελλήνια συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών, που έγινε στο Δρέπανο της Θεσπρωτίας. Ένα ακόμα θύμα που προστίθεται στο κατάλογο των νεκρών και τραυματιών μοτοσικλετιστών  που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσικλετιστών με τους οργανωτές να  φαίνονται ανίκανοι να προστατεύσουν τους εκατοντάδες μοτοσικλετιστές που μετέχουν στην εκδήλωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η ανικανότητα της ΜΟΤΟΕ κάνει επικίνδυνη την Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών

 

Το τραγικό τροχαίο έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής όταν ένας27χρονος μοτοσικλετιστής, κινούμενος επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας-Δρεπάνου, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του στη λιμνοθάλασσα, δεξιά του δρόμου. Ένα σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο, όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Ο 27χρονος ανασύρθηκε από προσωπικό του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μπορεί το τροχαίο να σημειώθηκε εκτός του χώρου της εκδήλωσης, όπως άλλωστε είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια στο Λαγκαδα Θεσσαλονίκης όταν και εκεί είχε χάσει τη ζωή του ένας μοτοσικλετιστής, ωστόσο οι διοργανωτές αλλά και η Τροχαία της περιοχής δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια τα συμβάντα έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα πολλοί μοτοσικλετιστές να μη μετέχουν στην εκδήλωση που κανονικά θα έπρεπε να είναι μια γιορτή του μοτοσικλετιστικού τρόπου ζωής.

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι οργανωτές δεν φροντίζουν ώστε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές να υπάρχει αστυνόμευση αλλά και έλεγχοι.

Μήπως πλέον είναι καιρός να σκεφτούν οι οργανωτές να αναστείλουν τις εκδηλώσεις αφού δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων;