fbpx

Μότο: Αυτά είναι τα λάθη του καλοκαιριού που μπορεί να σε σκοτώσουν (Video)

Μότο: Αυτά είναι τα λάθη του καλοκαιριού που μπορεί να σε σκοτώσουν (Video)

Το καλοκαίρι μερικοί αισθάνονται άλλοι άνθρωποι. Προφανώς αισθάνονται άτρωτοι και μαγεύονται από την αίσθηση του αέρα στο κεφάλι τους (χωρίς κράνος) ή στο σώμα τους (χωρίς μπλούζα).

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι παθαίνεις αν πέσεις με το κράνος στο χέρι!

 

Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα! Είναι ότι ξεθαρρεύουν και κάνουν διάφορα τρελά και επικίνδυνα πράματα. Δυστυχώς ο κατάλογων των νεκρών μοτοσικλετών είναι μεγάλος με πολλές από τις περιπτώσεις να ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο οδηγός της μοτοσικλέτας, του σκούτερ ή του παπιού!

Σαν αυτόν το νεαρό στη Κρήτη στην Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, με τις τρομακτικές μανούβρες και «μαγκιές» που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, υπάρχουν πολλοί στη χώρα μας και δυστυχώς τους βλέπουμε κυρίως στις παραλίες.

 

 

Ο ριψοκίνδυνος οδηγός του μηχανακιού που οδηγούσε πάνω στην Εθνική οδό, αγνοώντας κάθε έννοια κινδύνου τόσο για τον ίδιο όσο και τα διερχόμενα οχήματα στο δίκτυο και ενώ το μηχανάκι ήταν εν κινήσει, σηκώθηκε όρθιος στα δύο του πόδια και με ανοικτά τα χέρια μάλλον πως ήθελε να αναπαραστήσει τη σκηνή του “Τιτανικού” στην πλώρη του καραβιού.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το βίντεο που δείχνει τα λάθη που κάνουν κάποιοι μοτοσικλετιστές το καλοκαίρι:

 

  1. Πάω στο …περίπτερο ή στο μάρκετ!

Τα περίπτερα ή τα μάρκετ συνήθως είναι κοντά και έτσι, όπως είσαι από τη παραλία, καβαλάς τη μηχανή σου και πας να ψωνίσεις, ασχέτως αν το περίπτερο ή το μάρκετ μπορεί να βρίσκεται ακόμα και δύο χιλιόμετρα μακριά. Δεν φοράς κράνος, αλλά τα γυαλιά ηλίου. Δεν φοράς μπουφάν, αλλά μένεις γυμνός, όπως ήσουν στη παραλία. Κάποιες φορές δεν φοράς ούτε τα παπούτσια σου, επειδή ήσουν με τις σαγιονάρες και βαρέθηκες να τα βάλεις… άλλωστε πας μέχρι το περίπτερο!!!

Ποτέ όμως δεν γνωρίζεις το πότε θα συμβεί το κάθε τι και φυσικά δεν γνωρίζεις πότε θα σε κλείσει ένας με αυτοκίνητο ή συμβεί ότι άλλο που θα σε ρίξει κάτω με αποτέλεσμα το γυμνό σου δέρμα να σέρνεται στη άσφαλτο και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

 

 

  1. Όταν πας μέχρι το άλλο χωριό και βγαίνεις στην εθνική

Είτε πας να πάρεις κάτι από το άλλο χωριό, είτε επιστρέφεις από την παραλία και ο δρόμος αναγκαστικά σε οδηγεί στην εθνική, βαριέσαι φυσικά να φορέσεις κράνος και μπουφάν και λες ότι πας σιγά και δεξιά. Το θέμα είναι όμως ότι τα άλλα αυτοκίνητα στην εθνική πάνε με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από σένα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και να βρεθείς εσύ και η μηχανή σου στα …χωράφια!

Από την άλλη είναι και ότι πολλές φορές δεν κρατάς το γκάζι χαμηλά σκεπτόμενος το γνωστό… «έλα μια γκαζιά είναι» και έτσι τραβάς μια καλή γκαζιά με τη μηχανή σου να αγγίζει το τριψήφιο!

 

 

  1. Η χαλαρή βόλτα στα καφέ και το …μαύρισμα

Άλλη μια περίπτωση είναι η χαλαρή βόλτα στα καφέ του παραθεριστικού χωριού, να δεις φίλους, να φλερτάρεις, όλα μαζί! Φυσικά το κράνος δεν είναι ότι ιδανικό για φλερτ ή για βόλτα καθώς κάνει και ζέστη. Από την άλλη θέλεις να …ισορροπήσεις το χρωματάκι σου και έτσι βγάζεις την μπλούζα, αψηφώντας ότι μπορεί να σου συμβεί το οτιδήποτε.

Και στις τρεις περιπτώσεις το πέσιμο ημίγυμνος και χωρίς κράνος είναι πολύ πιο επώδυνο από τη πτώση με πολύ χαμηλή ταχύτητα μέσα σε κάποιο χωριό. Είτε τρέχεις, είτε δεν τρέχεις και σε χτυπήσει κάποιος άλλος που τρέχει, οι δυνάμεις είναι πολύ μεγαλύτερες και το αποτέλεσμα καταστροφικό στο γυμνό δέρμα και το κεφάλι σου.

Όπως και να έχει πάντα υπάρχει μια αιτία να μετακινηθείς ημίγυμνος και χωρίς κράνος …έτσι …για λίγο χαλαρά. Όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ακόμα και με 20χιλιόμετρα μπορεί να πάθεις κάποια ζημιά και το γυμνό δέρμα δεν αντιδρά καλά με την άσφαλτο!

Μάλιστα τα τραύματα, ακόμα και με πολύ μικρή ταχύτητα, είναι επώδυνα και επουλώνονται δύσκολα και φυσικά δεν μιλάμε για τις συνέπειες σε μεγαλύτερες ταχύτητες και ούτε τι μπορεί να πάθει το κεφάλι σου χωρίς κράνος!