fbpx

Να γιατί η άνοιξη είναι ιδανική για χωμάτινες εξορμήσεις

Να γιατί η άνοιξη είναι ιδανική για χωμάτινες εξορμήσεις

Αν εξαιρέσεις την ώρα που τα δυνατά μπουρίνια της άνοιξης βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή η εποχή, είναι ίσως η ιδανικότερη για να ξεδώσεις με ένα χωμάτινο εργαλείο. Να περάσεις καλά αλλά και να ασκηθείς, καθώς η οδήγηση στο χώμα αποτελεί μια πρώτης τάξεως προπόνηση για τους μυς σου.

Ο λόγος που η άνοιξη αποτελεί την καλύτερη περίοδο είναι το χώμα που είναι συνήθως υγρό ή βρεμένο, αν έχει βρέξει νωρίτερα κάνοντας την οδήγηση καλύτερη και ασφαλέστερη αφού το χώμα είναι πιο μαλακό. Σκέψου ότι τις πίστες moto – cross τις βρέχουν πριν από κάθε αγώνα.

Δεν είναι τυχαίο που η χαρά των χωμάτινων μηχανόβιων είναι να οδηγήσουν αμέσως μετά μια δυνατή ανοιξιάτικη μπόρα!

Ο άλλος λόγος είναι η θερμοκρασία που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή και μπορείς να οδηγήσεις άνετα, χωρίς να γίνεσαι λούτσα στον ιδρώτα.

Όπως και να έχει η άνοιξη η αγαπημένη εποχή των μοτοσικλετιστών που αγαπούν τις χωμάτινες εξορμήσεις.

Για να κάνεις μια τέτοια εξόρμηση μη ξεχάσεις ότι θα πρέπει να φοράς ειδική στολή και η μηχανή σου να είναι σωστά φτιαγμένη και συντηρημένη.
Θα πρέπει ακόμα να κάνεις την προπόνηση σου σε κάποια ελεγχόμενη διαδρομή, σε μια πίστα μότο κρος ή σε κάποια περιοχή που γνωρίζεις καλά και φυσικά είναι μακριά από την κυκλοφορία άλλων οχημάτων ή κοπαδιών!