fbpx

Δυνατός και όμορφος o αγώνας στη μαγευτική πίστα του Mugello

Δυνατός και όμορφος o αγώνας στη μαγευτική πίστα του Mugello

Ο αγώνας του Mugello είχε δύο χαρακτηριστικά που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Το πρώτο ήταν η έκπληξη της pole position από τον Fabio Di Giannantonio που ανέτρεψε τις «κλασσικές» πρώτες θέσεις των «μεγάλων» του MotoGP. Το δεύτερο ήταν οι άδειες κερκίδες ως αποτέλεσμα της απουσίας του Valentino Rossi, που αποσύρθηκε από τους αγώνες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πολύ σημαντική νίκη του Bagnaia και αγώνας τακτικής για τον Quartararo

 

Κατά τα άλλα το gp της Ιταλίας, στην πιο γρήγορη πίστα του κόσμου, ήταν θεαματικό και αποζημίωσε τους θεατές.

 

 

Ο poleman Fabio Di Giannantonio, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προνόμιο της θέσης του και έχασε γρήγορα το προβάδισμα, πρώτα από τον Marini στη τέταρτη στορφή στον πρώτο γύρο και μετά έχασε την δεύτερη θέση από τον Bezzecchi στην ενδέκατη στροφή. Στη συνέχεια, ο Bezzecchi πέρασε τον ομόσταυλό του στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, για να πάρει την πρώτη θέση στο άνοιγμα του δεύτερου γύρου.

Για τους επόμενους οκτώ γύρους ο Bezzecchi βρέθηκε στην κορυφή, ενώ πιο πίσω, ο Bagnaia και ο Fabio Quartararo κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους για τις θέσεις του βάθρου και ουσιαστικά δεν τον άφησαν να χαρεί για πολύ την πρωτοπορία του αγώνα!

 

 

Και επειδή η Yamaha δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις Ducati στις ευθείες, λόγω μεγαλύτερης τελικής, ο Quartararo πέρασε τους Aleix Espargaro, Di Giannantonio και Marini στην τέταρτη, εντέκατη και έκτη στροφή αντίστοιχα, στους γύρους 2 έως 4.

Ο Quartararo έχασε την δεύτερη θέση από τον Bagnaia, ο οποίος στην πρώτη στροφή του 6ου γύρου κατάφερε να περάσει και τους δύο αναβάτες και πλέον να είναι έτοιμος να κυνηγήσει τον Bezzecchi.  Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati μείωσε γρήγορα την διαφορά και έκανε την αποφασιστική κίνηση στην πρώτη στροφή του 9ου γύρου.

 

 

Ο Βagnaia γρήγορα άνοιξε την διαφορά, ενώ ο Quartararo αμύνθηκε επιτυχώς του Marini και κατάφερε μάλιστα να ανέβει στην δεύτερη θέση, περνώντας τον Bezzecchi.

Αμέσως ο Fabio απομακρύνθηκε, ενώ τις Ducati της Mooney VR46 άρχισε να πλησιάζει ο Aleix Espargaro, με την μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου να παίρνει άλλη τροπή.

Ο Quartararo μπροστά έριχνε την διαφορά ανά διαστήματα, κυρίως στην μέση της πίστας, όμως ο Bagnaia μπορούσε να μειώνει την απώλεια στην 1.141 μέτρων ευθεία της πίστας.

 

 

Η διαφορά θα έπεφτε στα 0,635 δευτερόλεπτα στην καρό σημαία, αλλά ο Bagnaia κράτησε σταθερά τη νίκη στο εντός έδρας Grand Prix του, καθώς ο Quartararo αύξησε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα στους οκτώ βαθμούς.

Ο Aleix Espargaro έφτασε στην τρίτη θέση μπροστά από τον Bezzecchi στη στροφή 10 στον 17ο γύρο και κατάφερε να πάρει το 4ο συνεχόμενο βάθρο του στα MotoGP.

Θλιβερή η εικόνα της Suzuki με τους δύο αναβάτες της να εγκαταλείπουν λόγω πτώσεων. Θυμίζουμε ότι η εταιρία έχει ανακοινώσει την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα.

 

«Έκανα περισσότερα λάθη, επομένως πρέπει να είμαι περισσότερο σαν μηχανή ήδη από αυτόν τον αγώνα. Μπορώ να πω ναι (εμείς οι τρεις είμαστε τα φαβορί), αλλά θα ήθελα να βάλω και τον Enea σε αυτή την ομάδα» δήλωσε μετά τη νίκη του ο Bagnaia.

Από την άλλη ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo δήλωσε: «Ήταν βασικά ο καλύτερος αγώνας της καριέρας μου, για να είμαι ειλικρινής”, παραδέχτηκε ο Quartararo.  “Ένιωθα άσχημα όλο το Σαββατοκύριακο (πριν τον αγώνα). Έκανα ένα καταπληκτικό ξεκίνημα, το καλύτερο, και μετά έκανα προσπεράσεις, χάνοντας το μπροστινό, χάνοντας το πίσω, οι Ducati προσπερνούσαν στην ευθεία, εγώ προσπερνούσα μετά – νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας».

 

Επόμενος αγώνας 5 Ιουνίου στη Καταλονία