fbpx

Κάτω από τις λίμνες μέχρι τον Σταυρό! Δες μια μοτοδιαδρομή στη Θεσσαλονίκη!

Κάτω από τις λίμνες μέχρι τον Σταυρό! Δες μια μοτοδιαδρομή στη Θεσσαλονίκη!

Αν ψάχνεις μια ωραία εκδρομή με τη μοτοσικλέτα σου η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σταυρός από τον παλιό δρόμο, από τις λίμνες δηλαδή, είναι ιδανική αφού συνδυάζει στροφιλίκια αλλά και μεγάλες ευθείες, έχει καλή άσφαλτο και καταλήγει στον Σταυρό για μια δροσιστική βουτιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τις εκπληκτικές μότο – διαδρομές στη μαγεία του Χολωμόντα!

 

Πρόκειται για μια διαδρομή 60χλμ που αρχίζει από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και καταλήγει στον Σταυρό.

 

 

Αντί λοιπόν να πάρεις την Εγνατία Οδό, αν είσαι από Θεσσαλονίκη, μπορείς να κινηθείς προς το Πανόραμα. Αν έρχεσαι από Αθήνα ή άλλο σημείο της Ελλάδας, μπαίνεις περιφερειακή και βγαίνεις στον κόμβο της Πυλαίας προς Πανόραμα.

 

 

Αφού περάσεις το Πανόραμα θα κινηθείς προς Χορτιάτη, όμως πριν το χωριό θα στρίψεις στην διασταύρωση για Άγιο Βασίλειο και από εκεί σε περίπου δύο χιλιόμετρα αρχίζουν τα στροφυλίκια.

 

 

Πριν αρχίσουν οι κατηφόρες του Αγίου Βασιλείου στα δεξιά σου υπάρχει ευρύχωρο πάρκιγκ, όπου αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα, η θέα των λιμνών Λαγκαδά και Βόλβης είναι καταπληκτική. Αξίζει μια στάση!

Οι στροφές του δρόμου στη συνέχεια όμως θέλουν προσοχή. Η κατηφόρα έχει μεγάλη κλίση και πολλές στροφές δεν έχουν καλή ορατότητα. Όμως η κίνηση σε αυτό τον δρόμο είναι σχετικά περιορισμένη. Καλό είναι να κατεβείς με μικρή ταχύτητα 40 έως 60 χλμ και να μην αφήσεις την κατηφόρα να σε παρασύρει.

Ο δρόμος αυτός καταλήγει σε σηματοδοτούμενη διασταύρωση με την παλιά εθνική Θεσσαλονίκης – Καβάλας μέσα στο χωριό του Αγίου Βασιλείου.

Από εκεί στρίβεις δεξιά προς Καβάλα και από εκεί ο δρόμος είναι καλός με μεγάλες ευθείες και γλυκές στροφές.

 

 

Το πρώτο χωριό που θα συναντήσεις είναι το Βασιλούδι. Εκεί αξίζει μια στάση για καφέ ή για φαγητό στον «Αυλόγυρο». Εμείς βέβαια θα σε συμβουλεύαμε να δοκιμάσεις τις μοναδικές του μερίδες κρεατικών. Την καταπληκτική και τεράστια μπριζόλα ή το επίσης τεράστιο σουβλάκι ή τα νοστιμότατα μπιφτεκάκια του.

 

 

 

Η συνέχεια του δρόμου είναι περισσότερο για οδήγηση παρά για στάσεις. Με μέση ταχύτητα 100 – 120 χιλιομέτρων το μέγιστο θα απολαύσεις οδήγηση σε έναν δρόμο χωρίς πολύ κίνηση με μοναδική παραφωνία τις ξένες κυρίως νταλίκες που θέλουν να αποφύγουν τα διόδια της Εγνατίας.

Ακόμα προσοχή χρειάζεται στους …απέναντι αφού ο δρόμος είναι δύο λωρίδων αντίθετης κατεύθυνσης.

Το ταξίδι είναι γενικά όμορφο αφού στα αριστερά σου θα μπορείς να βλέπεις τη θέα από τις δύο λίμνες.

Λίγο πριν την Ρεντίνα αξίζει μια στάση στο Ἱερὸ Προσκύνημα Ἁγίας Μαρίνης.

 

 

Πριν μπεις στα στενά της Ρεντίνας μπορείς να σταματήσεις και στο Grill Mam, είτε για καφέ, είτε για κάτι της ώρας.

 

 

Τα στενά της Ρεντίνας που ακολουθούν είναι ένα πολύ όμορφο πέρασμα. Κόψε ταχύτητα και απόλαυσε το δάσος με τα αιωνόβια δένδρα και δίκαια τα λένε Μακεδονικά Τέμπη, όμως ο δρόμος χρειάζεται προσοχή και σου προτείνουμε μικρές ταχύτητες.

 

 

Μόλις βγεις από τα στενά της Ρεντίνας στη πρώτη διασταύρωση στρίβεις για τον Σταυρό.

Εκεί μπορείς να βουτήξεις αν είναι καλοκαίρι, αφού ο Σταυρός έχει μεγάλες και ωραίες παραλίες.

Για φαγητό και για καφέ καλό είναι να προτιμήσεις τρία συγκεκριμένα μαγαζιά:

 

Στο Αγνάντι με τη μοναδική θέα και τις απαράμιλλες γεύσεις

Θέα καταπληκτική, φαγητό απίθανα γευστικό! Τέσσερις λέξεις που εκφράζουν την ταβέρνα Αγνάντι στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Bellair: Καλό φαγητό που συμπληρώνουν οι μοναδικοί λουκουμάδες!

Το Bellair στο κέντρο του Σταυρού Θεσσαλονίκης προσφέρεται να σε φιλοξενήσει όλη μέρα, αφού στους χώρους του μπορείς να αρχίσεις από τον πρωινό καφέ και να καταλήξεις στα βραδινά ποτά, τρώγοντας παράλληλα νόστιμα φαγητά, μεζέδες αλλά και τα καταπληκτικά γλυκά με τους φανταστικά γευστικούς λουκουμάδες να ξεχωρίζουν!

 

 

 

Στη «Βρύση» με τα καταπληκτικά πρωινά και τις βραδινές πίτσες!

Ανεβαίνοντας προς τον Άνω Σταυρό θα δεις ένα μαγαζάκι που κυριολεκτικά δεν το «πιάνει» το μάτι σου ή απλώς θα το περάσεις για μπουγατσατζίδικο. Δεν θα κάνεις λάθος μπουγατζατζίδικο είναι που όμως στη διάρκεια της ημέρας εξελίσσεται με επιστέγασμα το βράδυ που σερβίρει πίτσα, κρύους μεζέδες με παγωμένη μπύρα.