fbpx

Αυτές είναι οι ουσίες που μπαίνουν στα after shave

Αυτές είναι οι ουσίες που μπαίνουν στα after shave

Μετά το ξύρισμα βάζουμε after shave και …πεταγόμαστε μέχρι το ταβάνι από το τσούξιμο; Ε! Τότε το προϊόν που χρησιμοποιούμε περιέχει πολύ αλκοόλ και όπως είναι γνωστό το αλκοόλ μπορεί να απολυμαίνει, αλλά αφήνει και μια ξηρή επιδερμίδα. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ τι περιέχουν τα προϊόντα after shave που χρησιμοποιούμε;

Η κάθε εταιρία βέβαια έχει τους δικούς της συνδυασμούς και τη δική της χημεία για να κάνει το προϊόν ελκυστικό. Ωστόσο όλες χρησιμοποιούν τις ίδιες ουσίες σε γενικές γραμμές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η διαφορά αποσμητικού και αντιιδρωτικού

 

Μερικές από τις ουσίες είναι η πρόπολη, το Βάλσαμο, η καλέντουλα, το σαμπούκο, χαμομήλι, σημύδα, αλόη, ελιά, κάρδαμο, αιθέριο έλαιο κάρδαμου, αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, αιθέριο έλαιο λεμονιού, αιθέριο έλαιο κέδρου. Όλα αυτά τα υλικά και άλλα που χρησιμοποιούν οι εταιρίες περιέχουν βιταμίνες και οι προβιταμίνες και προστατεύουν το δέρμα και προάγουν τη φυσική αναγέννησή του.

Πολλές εταιρίες δεν χρησιμοποιούν καθόλου αλκοόλ ή ελάχιστο.

Το after shave χρησιμοποιείται για να περιποιηθεί το δέρμα του προσώπου μετά την καταπόνηση του ξυρίσματος, ένα προϊόν με λιγότερο ή και καθόλου οινόπνευμα δεν προκαλεί τσούξιμο και δίνει φροντίδα για το δέρμα αποκαθιστώντας τη υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας.

Το ελαιόλαδο, που χρησιμοποιείται σε πολλά σκευάσματα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες ( hydroxytyrosol ) που έχουν αντισηπτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη E, πολυφαινόλες, αλλά και σε χλωροφύλλη. Επιπλέον περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, νάτριου και καλίου που είναι ευεργετικές ουσίες για το δέρμα και σίδηρο που φροντίζει τα μαλλιά.

Η αλόη είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης για την φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών. H αλόη περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων 12 βιταμίνες, 20 μεταλλικά στοιχεία και 18 αμινοξέα.

Στην αναδόμηση της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας συμβάλλει αποφασιστικά και η Αλλαντοϊνη (Allantoin) η οποία υποστηρίζει τη διαδικασία της φυσικής ανάπλασης των ιστών.