fbpx

Δες πώς θα ξεφορτωθείς εύκολα τα μαύρα στίγματα

Δες πώς θα ξεφορτωθείς εύκολα τα μαύρα στίγματα

Ένα μικρό βάσανο του προσώπου που απασχολεί πολλούς ανθρώπους είναι τα μαύρα στίγματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορεί να έχουν κατά καιρούς προβλήματα με σπυράκια και ειδικά με μαύρα στίγματα στο δέρμα τους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Τα μαύρα στίγματα συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδίως γύρω από τη μύτη. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν και στα αυτιά ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα. Δύο είναι οι κύριες αιτίες αυτού του προβλήματος: οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα και η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων.

Υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα -και μη- φάρμακα για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων, αλλά μπορείς πάντα να δοκιμάσεις και σπιτικές, φυσικές θεραπείες.

Με απλά υλικά που είναι εύκολο να βρεθούν στις περισσότερες κουζίνες, μπορείς να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα μέσα σε λίγες ημέρες.

Παρακάτω θα δεις τρεις τρόπους για να το επιτύχεις:

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία τόσο για τα μαύρα στίγματα όσο και για τα σπυράκια της ακμής. Βοηθάει στον καθαρισμό του δέρματος από τη βρωμιά και τα υπολείμματα καλλυντικών προϊόντων.

Ανακάτεψε δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας με νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα. Εφάρμοσέ την επάνω σε όλη την περιοχή που έχεις μαύρα στίγματα και κάνε απαλό μασάζ. Άφησέ το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεβγάλεις με ζεστό νερό. Επανάλαβε αυτή τη θεραπεία μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Κανέλα

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσεις ή και να αποτρέψεις την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

Ανάμιξε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας και μέλι για να σχηματίσεις μια παχύρευστη πάστα. Εφάρμοσε την πάστα σε όλη την πληγείσα περιοχή που έχεις μαύρα στίγματα πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ και άφησέ τη να δράσει όσο κοιμάσαι. Το πρωί πλύνε το πρόσωπό σου καλά με άφθονο νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, επανάλαβε καθημερινά για περίπου 10 ημέρες. Μπορείς επίσης να αναμίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού από σκόνη κανέλας και χυμό λάιμ με μια πρέζα σκόνη κουρκούμης (προαιρετικά). Χρησιμοποίησε το μείγμα ως ένα καθαριστικό προσώπου.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής και μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις και τα μαύρα στίγματα. Τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που υπάρχουν στο χυμό λεμονιού κάνουν καλό σε όλους τους τύπους δέρματος.

Φτιάξε ένα scrub προσώπου αναμιγνύοντας χυμό λεμονιού με αλάτι, γιαούρτι και μέλι. Κάνε απαλή επάλειψη στην περιοχή που έχεις μαύρα στίγματα. Μπορείς επίσης να αναμίξεις φρέσκο χυμό λεμονιού με γάλα ή ροδόνερο για να δημιουργήσεις ένα καθαριστικό προσώπου. Χρησιμοποίησε το καθημερινά για 10 έως 12 ημέρες.