fbpx

Κόπηκες στο ξύρισμα; 4 tips για να σταματήσεις γρήγορα το αίμα

Κόπηκες στο ξύρισμα; 4 tips για να σταματήσεις γρήγορα το αίμα

Το χρόνιο πρόβλημα των ανδρών, πέρα από το ότι βαριούνται να ξυρίζονται, είναι το κόψιμο κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Και δυστυχώς, το αναθεματισμένο το αίμα δεν σταματά να τρέχει και εσένα σε περιμένουν για καφέ και δεν ξέρεις αν θα έχεις στο πηγούνι σου την ξεραμένη εκείνη κηλίδα.

Μην ανησυχείς όμως. Για όλα υπάρχει λύση. Δες παρακάτω τρόπους για να σταματήσεις τη ροή του αίματος γρήγορα και εύκολα:

1. Βάλε aftershave
Το aftershave περιέχει ποσοστό αλκοόλ στη σύνθεσή του με αποτέλεσμα όχι μόνο να απολυμαίνει την πληγή, αλλά και να σταματά τη ροή του αίματος, λειτουργώντας ως στυπτικό και συσφίγγοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Και μπορεί να νιώσεις όπως ο ΜακάλεϊΚάλκιν στο «Μόνος στο σπίτι» αλλά πίστεψέ με, αξίζει την προσπάθεια.

2. Χρησιμοποίησε αποσμητικό
Το αγαπημένο σου αποσμητικό έχει πιθανώς χλωριούχο αργίλιο, το οποίο συρρικνώνει τους ιδρωτοποιούς αδένες και με τη σειρά του τονώνει την εφίδρωση. Συσφίγγει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία, βοηθώντας τον σχηματισμό θρόμβου και σταθεροποιώντας την αιμορραγία.

3. Βάλε ένα λιποζάν
Τα ενυδατικά χειλιών μπορούν να συμβάλλουν στη γρήγορη πήξη του αίματος και να σταματήσουν την αιμορραγία. Το καλό είναι ότι θα μυρίζεις και πιο όμορφα σε περίπτωση που έχει άρωμα το λιποζάν σου.

4. Χρησιμοποίησε καφέ ή τσάι
Ο καφές ή το ντεκαφεϊνέ τσάι λειτουργεί επίσης ως αγγειοσυσταλτικό, μειώνοντας το πρήξιμο και την ερυθρότητα – ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια. Ως αγγειοσυσταλτικό, ο καφές μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία γρηγορότερα, επιτρέποντας επιπλέον την ταχύτερη διαδικασία επούλωσης.