fbpx

Μάκρυναν πολύ τα μαλλιά σου; Μάθε πως θα τα περιποιηθείς

Μάκρυναν πολύ τα μαλλιά σου; Μάθε πως θα τα περιποιηθείς

Ένας χρόνος lockdown και πάλι τα μαλλιά σου αρχίζουν να μακραίνουν αφού και πάλι τα κουρεία είναι κλειστά.

Μη σκας, άλλαξε look και μάθε πως θα περιποιηθείς τα μεγάλα σου μαλλιά και ποιος ξέρει στο τέλος μπορεί να σου αρέσει η νέα σου εμφάνιση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες να έχεις τα μαλλιά σου αυτά που δεν πρέπει να κάνεις είναι απλά!

 

Δες πως θα τα περιποιηθείς σωστά:

 

Να λούζεις τα μαλλιά σου τακτικά

Οι άνδρες έχουν την τάση να ιδρώνουν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα στο τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας τα μαλλιά τους να έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά και να γίνονται πιο λιπαρά. Οπότε για να αποφύγεις το να δείχνουν διαρκώς λαδωμένα, θα πρέπει να τα λούζεις ακόμη και καθημερινά αν χρειάζεται. Καλό όμως θα ήταν να αποφεύγεις το πολύ σαμπουάν και να το χρησιμοποιείς κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα, ώστε να μην χάνουν τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια. Επιπλέον, η συχνή χρήση του σαμπουάν μπορεί να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σου και να προκαλέσει πιτυρίδα.

 

Μην τρίβεις τα βρεγμένα μαλλιά με την πετσέτα

Αυτό το λάθος το κάνουν άντρες και γυναίκες, μιας και το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα στεγνώσουν πιο γρήγορα τα μαλλιά τους. Η τριβή όμως προκαλεί θραύση και δημιουργεί ψαλίδα, κάνοντας τα αδύναμα και ξηρά. Για να μην σπάσει λοιπόν η τρίχα σου, μπορείς πολύ απλά να τα πιέσεις επάνω σε μία πετσέτα και όχι να τα τρίψεις. Αν πάλι θέλεις να τα τυλίξεις για να στεγνώσουν, επέλεξε ένα βαμβακερό μπλουζάκι, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό και δεν τα επηρεάζει αρνητικά.

 

Χρησιμοποίησε ένα καλό conditioner

Αν θέλεις να αποφύγεις το φριζάρισμα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εντάξεις το conditioner στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σου. Το συγκεκριμένο προϊόν, θα σε βοηθήσει ώστε να κρατήσει η τρίχα σου την απαραίτητη υγρασία, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν πιο μαλακά και θα ξεμπλέκονται πολύ πιο εύκολα χωρίς να κόβονται. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ serum μαλλιών, για να έχουν περισσότερη λάμψη στα μαλλιά και το hairstyle σου να είναι ομοιόμορφο.

 

Επέλεξε το μήκος που ταιριάζει στην υφή των μαλλιών σου

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως των ανδρών αφορά το styling, καθώς δεν έχουν συνηθίσει να διαβάζουν  και να ψάχνουν τρόπους για να δείχνει πιο όμορφο το χτένισμα τους. Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις το κατάλληλο κούρεμα για την υφή των μαλλιών σου, ώστε να μην δείχνουν απεριποίητα και ατίθασα.

Αν έχεις λεπτή τρίχα πρέπει να επιλέξεις ένα πιο κοντό σχετικά μήκος, περίπου μέχρι τους ώμους σου, για να μην φαίνονται πολύ λίγα και κολλημένα στο πρόσωπο σου. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις σκληρή χοντρή τρίχα μπορείς να κάνεις πολλές επιλογές, αν και το πιο μακρύ μήκος σίγουρα θα δείχνει πιο όμορφο πάνω σου.

Δεν θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα προϊόντων για τα μαλλιά, για να μην βαρύνεις την τρίχα σου. Και φυσικά, μην βάζεις τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών στην ρίζα σου, εκτός και αν θέλεις να έχεις μονίμως λιπαρά μαλλιά και ένα αντιαισθητικό wet look.