fbpx

Ο καιρός ζεσταίνει! Μάθε 6 tips για να επιλέξεις το κατάλληλο αποσμητικό για σένα!

Ο καιρός ζεσταίνει! Μάθε 6 tips για να επιλέξεις το κατάλληλο αποσμητικό για σένα!

Όταν πλησιάζει το μεσημέρι και ανεβαίνει η θερμοκρασία μήπως αισθάνεσαι λίγο άβολα με τη μυρωδιά σου; Εμείς οι άνδρες θεωρούμε την επιλογή αποσμητικού εύκολη υπόθεση. Πολλοί επιλέγουν κυρίως βάση της τιμής αγνοώντας την τριχοφυΐα τους, το δέρμα, αλλά και τη σύσταση του προϊόντος.

Ο ιδρώτας δεν ευθύνεται για τη κακοσμία του σώματος, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Η κακοσμία οφείλεται στα βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και ιδιαίτερα σε περιοχές με τριχοφυΐα, όπως είναι οι μασχάλες. Έτσι, η ποιότητα του αποσμητικού παίζει σοβαρό ρόλο ώστε να μην μυρίζουμε ως …ασβοί!

Ο ανδρικός ιδρώτας είναι διαφορετικός από το γυναικείο, λόγω της τεστοστερόνης. Γι’ αυτόν το λόγο, τα ανδρικά αποσμητικά διαφέρουν από τα γυναικεία στη σύνθεσή τους!

Τα αποσμητικά δεν χωρίζονται τυχαία σε κατηγορίες. Υπάρχει λόγος που οι κατασκευαστές παράγουν σπρέι και roll on. Η σωστή επιλογή αποσμητικού μειώνει τις πιθανότητες να μυρίζουμε ανεπιθύμητα στη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα:

1. Αν υπάρχει έντονη έντονη τριχοφυΐα στην περιοχή της μασχάλης, επιλέξτε ένα αποσμητικό σε σπρέι.
2. Αν υπάρχουν αραιές τρίχες ή τις ξυρίζετε τότε ένα αποσμητικό τύπου roll on θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.
3. Τα αποσμητικά σε σπρέι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το σώμα.
4. Σημαντικό είναι να παρατηρήσετε την ένδειξη που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Τα deodorant δεν εμποδίζουν την έκκριση του ιδρώτα, αλλά αποτρέπουν την κακοσμία, σε αντίθεση με τα anti transpirant που περιέχουν άλατα αλουμινίου και δημιουργούν ένα αόρατο φιλμ πάνω στους ιδρωτοποιούς αδένες και μειώνουν την ποσότητα του ιδρώτα.
5. Ακόμα ο συνδυασμός των δύο προϊόντων θα σας προσφέρει την τέλεια προστασία από τη κακοσμία. Δηλαδή, αν δεν έχετε ή ξυρίζετε τις τρίχες στις μασχάλες χρησιμοποιήστε roll on ενώ στο υπόλοιπο σώμα ένα αποσμητικό σε σπρέι.
6. Τα αποσμητικά θα πρέπει να είναι χωρίς άρωμα ή να περιέχουν ήπιο υποαλλεργικό άρωμα, για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών. Πρέπει επίσης να περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και να είναι «φιλικά» προς το δέρμα, διότι οι μασχάλες είναι κοιλότητες στις οποίες υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας και υγρασίας λόγω τριβής, ενώ ταυτοχρόνως υπάρχει ελλιπής οξυγόνωση επειδή είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να απορροφώνται σε υψηλό ποσοστό οι ουσίες των αποσμητικών. Αν, λοιπόν, ένα αποσμητικό περιέχει ουσίες δυνητικά ερεθιστικές ή αλλεργιογόνες, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος αναπτύξεως δερματίτιδας.