fbpx

Ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη – θρίαμβο επί του Ναδάλ: «Το έκανα για την Ελλάδα»

Ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη – θρίαμβο επί του Ναδάλ: «Το έκανα για την Ελλάδα»

Επική πρόκριση – θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 3-2 σετ τον Ράφα Ναδάλ με ανατροπή και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα τεσσάρων ωρών και πέντε λεπτών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε πιθανότατα την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πρόκριση της καριέρας του, αφού επικράτησε του Ραφαέλ Ναδάλ με 3-2 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το μάθημα του Τσιτσιπά αλλά και όλων εμάς από το Roland Garros;

 

Μέχρι σήμερα ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής(Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης) μετρούσε μόλις μία νίκη εις βάρος του Ράφα Ναδάλ… Ο αριστερόχειρας Ισπανός είχε κερδίσει τις έξι υπόλοιπες αναμετρήσεις τους κι ανάμεσα τους και αυτήν του 2019 όταν και πάλι οι δρόμοι τους είχαν διασταυρωθεί στα προημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης. Τότε ο Ναδάλ είχε επικρατήσει με 3-0, αλλά σήμερα ο Στέφανος πήρε τη ρεβάνς.

 

 

«Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έγινε σήμερα στο κορτ», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά με τον θρίαμβο. «Είναι απίστευτο συναίσθημα να μπορείς να αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο, να τα αφήνεις όλα στο γήπεδο. Ξεκίνησα πολύ νευρικά τον αγώνα, δεν ξέρω το έγινε μετά το τρίτο σετ», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωταθλητής. «Τα συναισθήματα που νιώθω είναι απερίγραπτα», κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του Τσιτσιπά να σημειώσουμε ότι είναι μόλις ο τρίτος τενίστας που καταφέρνει να κερδίσει τον Ναδάλ ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ και μόλις ο δεύτερος που το καταφέρνει σε τουρνουά Grand Slam!

 

 

Αντίπαλος του στον ημιτελικό της Παρασκευής είναι ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος φέτος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στον πρώτο ημιτελικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ασλάν Καράτσεφ.

Όπως ήταν φυσικό, ο τρόπος με τον οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από το 0-2 και με αντεπίθεση διαρκείας, να κατακτήσει το εισιτήριο ημιτελικά του Australian Open, απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, έγινε πρώτο θέμα στα κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη. Συγκεκριμένα, η ATP χαρακτηρίζει ως θαύμα αυτό που έγινε στη Μελβούρνη, ενώ η AS να κάνει λόγο για ιστορικό θρίαμβο.

Επιπλέον, η Equipe, η Gazzetta dello Sport, η AS, η Marca και η Mundo Deportivo μιλούν με εγκιωμιαστικά λόγια για τη θριαμβευτική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά.

 

Διαβάστε πώς υποδέχθηκαν ανά τον πλανήτη τη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη-πρόκριση:

ATP: «Ένα θαύμα στη Μελβούρνη»

L’ Equipe: «Μνημειώδης ο Τσιτσιπάς»

H Ultima Hora Mallorca γράφει: «Αποχαιρετά την Αυστραλία ο Ναδάλ όντας θύμα της μεγάλης επιστροφής του Τσιτσιπά».

«Ιστορικός θρίαμβος του Τσιτσιπά», γράφει η «AS», με την «Marca» να συμπληρώνει: «Δεν γινόταν. Ο Ναδάλ έπεσε, ενώ ήταν δύο σετ μπροστά».

Από την μεριά της η καταλανική «Mundo Deportivo» αναφέρει: «Ο Ναδάλ έπεσε, ύστερα από μία επική ανατροπή του Τσιτσιπά».