fbpx

Αυτοί είναι οι 6 πιο συνηθισμένοι τύποι φίλων στις περισσότερες αντροπαρέες

Αυτοί είναι οι 6 πιο συνηθισμένοι τύποι φίλων στις περισσότερες αντροπαρέες

Αν κάτσεις προσεκτικά και μετρήσεις τους φίλους σου τότε θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν έξι τύποι φίλων οι οποίοι είναι απαραίτητοι στην παρέα ακόμα και να είναι σπαστικοί, τόσο που απορείς γιατί κάνεις παρέα, ενώ από την άλλη σου λείπουν αν δεν βρεθείτε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σκέψου πως και γιατί προσφωνείς έτσι τον κολλητό σου!

 

Δες λοιπόν ποιοι είναι οι απαραίτητοι τύποι στην αντροπαρέα:

 

  1. Φίλος: «στα ‘λεγα;»

Είναι αυτός ο εκνευριστικός τύπος που 10 στις… 10 έχει δίκιο! Αλλά είναι και αυτός στον οποίο τρέχεις κάθε φορά που βλέπεις τα σκούρα. Είναι αυτός για τον οποίο λες «πω ρε πούστη πάλι θα τα ακούσω», αλλά και αυτός στον οποίο λες «ρε μαλάκα τι να κάνω;». Είναι αυτός ο φίλος, συνήθως από τα παλιά, που ξέρει καλά και εσένα αλλά και την ίδια τη ζωή. Αυτός που θα σε συμβουλέψει σε πάσης φύσεως δυσκολίες: Επαγγελματικές, προσωπικές, οικογενειακές, γκομενικές, οικονομικές, τα πάντα! Μπορεί να μην είναι η καθημερινή σου παρέα, αλλά σίγουρα η πιο ουσιαστική. Γιατί είναι πάντα εκεί για σένα. Κάθε φορά που τον χρειάζεσαι. Και ξέρεις, επειδή σε νοιάζεται κιόλας, τα λέει και σωστά…

 

 

  1. Ο «πάντα νικητής»

Πολλές φορές υποτιμάμε αυτό το είδος φίλου, ειδικά όταν έχουμε σχέση ή ακόμα χειρότερα όταν μάς φοράνε την κουλούρα. Κι όμως, αυτόν τον κολλητό ποτέ να μην τον κάνεις πέρα γιατί θα έρθει εκείνη η ρημάδα η μέρα που θα τον αναζητάς πιο απεγνωσμένα κι απ’ την πρώην σου. Είναι ο γνωστός «αβανταδόρος», αυτός που κάνει όλο το παιχνίδι, αυτός στον οποίο οφείλεις τα πιο πετυχημένα φλερτ σου ή ακόμη και την σχέση (ή τον γάμο) όπου τώρα είσαι. Ο «να σας γνωρίσω τον φίλο μου» φίλος είναι αυτός που σε έχει βγάλει από όλες εκείνες τις άβολες στιγμές όπου δεν ήξερες τι να πεις, τι να κάνεις, πώς να φερθείς ή ακόμη και να συστηθείς. Διακρίνεται για την περίσσεια αυτοπεποίθηση και άνεσή του στο φλερτ, όπως και την πολύ καλή του επίδοση στις… ασίστ, φτιάχνοντας φάσεις ή και γκολ «πάρε-βάλε». Η ύπαρξή του μοιάζει με την αρσενική και εργένικη φλέβα που πάντα κάπου θα χτυπά μέσα σου. Κράτησέ την ενεργή…

 

  1. Ο …μάστορας που δεν τον λένε …Μπόμπ

Ο «Μπομπ ο Μάστορας» φίλος που στα μάτια σου έχει το προφίλ του παντογνώστη. Είναι ο φίλος «υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, ψυκτικός, λογιστής, δικηγόρος», όλα μαζί. Είναι αυτός ο «durostick για κάθε χρήση, durostick υπάρχει λύση» φίλος που θα σου λύσει κάθε είδους πρόβλημα και θα επισκευάσει κάθε είδους ζημιά: Από το πώς να κάνεις format στο pc μέχρι το πώς να φτιάξεις το καζανάκι. Που θα τον φωνάξεις στην μετακόμιση, θα τον πάρεις τηλέφωνο γιατί τράκαρες τον προφυλακτήρα, γιατί κόπηκε το ρεύμα ή γιατί βρήκες μία λίγδα στο πουκάμισο. Είναι αυτός ο φίλος που αν κάποια στιγμή παρεξηγηθείς, τσακωθείς και του κόψεις την καλημέρα, εσύ είσαι που θα κάνεις την κίνηση να τα ξαναβρείτε και θα τον πάρεις να του πεις: «έλα ρε, εγώ έφταιγα, έχεις δίκιο, σόρυ. Να σου πω τώρα. Πώς ανοίγει αυτή η μαλακία;».

 

  1. Ο super fitness

Κλασική περίπτωση βλάβης εεεε φίλου που σε ξυπνάει στις 8 το πρωί και σου λέει να πάτε για τρέξιμο. Που εδώ και πέντε χρόνια σε εκλιπαρεί να γραφτείτε μαζί γυμναστήριο, κολυμβητήριο, ποδηλασία, ορειβασία, πεζοπορία και αναρρίχηση. Που σου έχει προτείνει να πάτε για σκι, για κάιτ σέρφινγκ, για μπάντζι τζάμπινγκ, μάι τάι, ζίου ζίτσου και μπρέικ ντανς. Αυτός που κάθε Δευτέρα βράδυ κανονίζει για μπασκετάκι και κάθε σουκού σου λέει να πας για 5Χ5 επειδή τους λείπει ένας. Αυτός που θες τόσο, μα τόσο πολύ να του χώσεις μία μπουνιά στο πρόσωπο, μα δεν το κάνεις γιατί κατά βάθος ξέρεις ότι έχει κι αυτός έναν σπουδαίο ρόλο του στην καθημερινότητά σου. Σε αυτόν χρωστάς τα τελευταία ζωντανά αθλητικά σου ένστικτα, τα τρία κιλάκια που έχασες πριν το καλοκαίρι. Όπως και τις γυναικείες κατακτήσεις που είχες επειδή ευαγγελιζόσουν ότι έχεις κάνει λίγο από όλα τα παραπάνω και σε πέρασαν για αθλητικό τύπο.

 

  1. Ο «δουλεύω αύριο το πρωί»

Είναι αυτός ο εργασιομανής κολλητός που τον βλέπεις μόνο τα Σαββατόβραδα, άντε και για κανέναν απογευματινό καφέ μεσοβδόμαδα. Σε εκνευρίζει που έχει γεράσει τόσο, που έχει γίνει ένα με την δουλειά του και που σου ρίχνει το ένα άκυρο μετά το άλλο. Είναι και εκείνες οι φορές που τον παίρνεις να του πεις κάτι πάρα πολύ σημαντικό, όπως για παράδειγμα ότι συνάντησες έναν παλιό σας συμμαθητή φλώρο με μία γκομενάρα, είτε ότι είδες μία γκομενάρα σκέτο, ή για να κλαφτείτε παρέα που η ομάδα σας έχασε χθες βράδυ, αλλά εκείνος σου απαντάει ψιθυριστά από την άλλη άκρη της γραμμής: «έχω δουλειά δεν μπορώ θα σε πάρω μετά». Και θες να περάσεις μέσα από το τηλέφωνο, να τον αρπάξεις από τον γιακά μπροστά στους συναδέλφους του και να του ουρλιάξεις: «Μαλάκα σύνελθε! Πώς έγινες έτσι;». Κι όμως, δεν το κάνεις. Αντ’ αυτού, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να παραδειγματιστείς, να σοβαρευτείς και να πας κι εσύ στη δουλειά σου, την οποία εν μέρει χρωστάς τελικά σε αυτόν τον φίλο σου.

 

  1. O …σοφός!

Ίσως να έχεις και τα πέντε προαναφερθέντα είδη φίλων, ίσως να έχεις ένα από τα πέντε, ίσως να τα έχεις και όλα σε ένα… νοικοκυρεμένα. Να έχεις αυτόν τον έναν πραγματικό κολλητό που έχει λίγο από όλα. Καλός στις συμβουλές, καλός «αβανταδόρος», παντογνώστης με έτοιμη λύση σε κάθε σου πρόβλημα, αθλητικός τύπος και εργατικός. Αν τον/τους έχεις τότε είσαι απλά ευτυχισμένος. Αλλά να θυμάσαι: Κάθε φίλος σου έχει τον δικό του ιερό ρόλο στη ζωή σου. Το ίδιο οφείλεις να κάνεις κι εσύ.