fbpx

Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός των ζευγαριών!

Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός των ζευγαριών!

Την αγαπάς και όπως καταλαβαίνεις σε αγαπάει, όμως είναι κάτι που σε εκνευρίζει αφόρητα και σε πνίγει. Είναι αυτό που χαλάει την συμβίωση πολλών ζευγαριών σε όλο τον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν την απάτησες και έχεις τύψεις, μάθε 3 tips για να τις διώξεις

 

Η ζήλια κάνει καλό ή κακό σε μία σχέση; Από τη μία πλευρά, σε μικρή δόση, αναζωογονεί τη σχέση των ζευγαριών.

Το να δείχνει κανείς ότι φοβάται ότι θα χάσει τον σύντροφό του, αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο ένα σημάδι ότι εκτιμάει αυτό που έχει δίπλα του. Από την άλλη πλευρά, όμως, η ενοχλητική ζήλια δεν μπορεί παρά να καταστρέψει μια σχέση.

 

 

Όταν εμπιστευόμαστε τόσο τυφλά τον σύντροφό μας, δεν ελέγχουμε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ούτε διαβάζουμε στα κρυφά τα μηνύματα SMS στο κινητό του τηλέφωνο. Και ακόμα χειρότερα…δεν ψάχνουμε τα πράγματα του όταν δεν μας βλέπει.

 

 

«Η υγιής ζήλια εκδηλώνεται με το να δίνουμε λίγη προσοχή στον σύντροφό μας για να μην αισθάνεται παραμελημένος. Δηλαδή,να συζητάμε για το πώς πέρασε την ημέρα του, αν τον απασχολεί κάτι, να πηγαίνουμε μαζί βόλτες κ.α.

Ανθυγιεινή είναι η ζήλια που μετατρέπει το ενδιαφέρον μας σε δυσπιστία και έλεγχο για τον αγαπημένο μας. Τότε η ζήλια έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη σχέση μας», εξηγεί η ψυχολόγος και ειδική σε θέματα σχέσεων, Λίζα Φισμπάχ.

Όπως αναφέρει η Γερμανίδα ειδικός στην εφημερίδα Bild, «Εκείνοι που είναι ζηλόφθονοι, ίσως θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με τον εαυτό τους. Να βρουν κάποια χόμπι και δραστηριότητες έτσι ώστε να μην ασχολούνται συνεχώς με το κάτι κάνει ο σύντροφός τους. Το πόσο ζηλεύει κανείς τον σύντροφό του εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία του,το βαθμό εμπιστοσύνης στο έτερον ήμισυ αλλά και της αυτοεκτίμησή μας.