fbpx

Γίνε ο μπαμπάς που τα προλαβαίνει όλα!

Γίνε ο μπαμπάς που τα προλαβαίνει όλα!

Συνήθως οι μαμάδες κρατάνε τα παιδιά… Αυτό συνέβαινε μέχρι πριν από μερικά χρόνια, αλλά πλέον οι ρόλοι έχουν μοιραστεί. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που η γυναίκα δουλεύει ενώ ο άντρας είναι άνεργος. Από την άλλη, αν έχουν την τύχη να δουλεύουν και οι δύο, πολλές φορές τα ωράρια είναι διαφορετικά.

Τι κάνεις όμως όταν έρθει ο ώρα να μείνεις με το παιδί στο σπίτι;

Παλιά τα πράγματα ήταν απλά. Ο άντρας έμενε ελάχιστες φορές με το παιδί στο σπίτι και πολύ πιο σπάνια όταν αυτό ήταν μωρό.

Σήμερα όμως ο άντρας σύζυγος καλείτε να έχει έναν διπλό ρόλο, αυτόν του πατέρα αλλά και να τακτοποιήσει τα του σπιτιού, από τα ψώνια μέχρι, την καθαριότητα αλλά και το φαγητό.

Τι κάνεις λοιπόν αν μείνεις μόνος με το παιδί στο σπίτι;

Βασικά ξέχνα ότι έβλεπες πιο μικρός στις ταινίες του Χόλιγουντ. Η ζωή δεν είναι ταινία και η ζωή του παιδιού σου είναι πολύτιμη.

Επομένως θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου την ασφάλεια του παιδιού σου και να μην υποθέτεις. Να παίρνεις πάντα τα μέτρα ασφαλείας, ακόμα κα αυτοσχέδια.

Μην αφήνεις το μωρό μόνο του, ακόμα και όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ή βλέπεις αγώνα, έχε το πάντα μαζί σου, εκτός από την ώρα που θα το βάλεις στο κρεβατάκι του να κοιμηθεί.

Χαμογέλα, δημιούργησε όμορφο περιβάλλον. Μην είσαι εκνευρισμένος γιατί υποσυνείδητα μεταφέρεις το άγχος στο μωρό.

Όσο εκνευρισμένος να είσαι με τις καταστάσεις μην μαλώνεις άνευ λόγου το μωρό, παρά μόνο αν κάνει κάποια ζαβολιά.

Σε γενικές γραμμές συντόνισε τις δουλειές στο σπίτι με το ωράριο του μωρού σου. Βάλε ένα πρόγραμμα δηλαδή και τήρησε το!