fbpx

Αυτές είναι οι ατάκες που δεν πρέπει να λες σε μια γυναίκα!

Αυτές είναι οι ατάκες που δεν πρέπει να λες σε μια γυναίκα!

Προϋπόθεση κάθε ανθρώπινης σχέσης θα πρέπει να είναι ο σεβασμός. Συχνά όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να λες στις γυναίκες και με μια πρώτη ματιά να μη σου φαίνονται τόσο κακά, ενώ στην πραγματικότητα είναι. Έτσι, μπορεί να έχεις δίπλα σου μια δυναμική κοπέλα με αυτοπεποίθηση, ωστόσο υπάρχουν μερικές τοξικές ατάκες που μπορούν να «ρίξουν» την ψυχολογία ακόμα και της πιο χειραφετημένης γυναίκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί κάνεις σεξ; Μάθε τι σημαίνει για τη ζωή του κάθε άντρα

Με άλλα λόγια, πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου μερικές φράσεις που είναι ικανές να πληγώσουν την κοπέλα που έχεις δίπλα σου. Δες τις 5 τοξικές ατάκες που δεν πρέπει να λες στις γυναίκες!

 

«Αυτό είναι μια χαζή ιδέα»

Το να λες σε μια γυναίκα ότι η ιδέα που σου παρουσίασε είναι χαζή είναι επιεικώς απαράδεκτο! Χρησιμοποιώντας τέτοιες λέξεις το πιθανότερο είναι ότι θα την πληγώσεις. Ακόμα κι αν διαφωνείς κάθετα με αυτό που σου είπε υπάρχουν πολύ πιο κομψοί τρόποι να το εκφράσεις, χωρίς μάλιστα να τη μειώνεις και να αφήνεις αιχμές για τη νοημοσύνη της.

 

«Μη γίνεσαι υστερική»- Τοξικές ατάκες

Το να κατακρίνεις το πώς εκφράζεται η σύντροφός σου σίγουρα θα της δημιουργήσει ανασφάλειες και θα την κάνει να μη σου ανοίγεται. Άσε που μπορεί να το εκλάβει ως ότι υπάρχει δόση παράνοιας στο ξέσπασμα της. Αν θέλεις να την ηρεμήσεις τότε διάλεξε πιο προσεκτικά τις κουβέντες σου αντί να πυροδοτείς τον εκνευρισμό της.

 

 «Δε ντύνεσαι πολύ θηλυκά»

Αν η κοπέλα σου με τον καιρό ντύνεται όλο και πιο άνετα και χαλαρά τότε εσύ δεν πρέπει να κριτικάρεις την επιλογή της αυτή. Σχολιάζοντας αρνητικά τον τρόπο που ντύνεται και λέγοντας ότι τα ρούχα της δεν είναι θηλυκά τότε εκείνη θα θεωρήσεις ότι δε σου αρέσει το στυλ της και δεν είναι πια ελκυστική. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πλήγμα στην αυτοπεποίθηση της. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύονται τα σχόλια για τα ρούχα της. Το παν είναι στον τρόπο που λες το οτιδήποτε. Μην διστάσεις να της πεις ποιο ρούχο θα ήθελες να τη δεις να φοράει ή να εκφράσεις πόσο σου αρέσει κάποιο ρούχο που φόρεσε.

 

«Έχεις παχύνει»- Τοξικές ατάκες

Μια από τις πιο τοξικές ατάκες που μπορείς να πεις σε μια γυναίκα είναι οτιδήποτε που αφορά το βάρος τους. Κι αυτό γιατί πολλές γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε αυτό το θέμα. Το να κριτικάρεις λοιπόν το βάρος της κοπέλας σου μπορεί να την πληγώσει ή να την κάνει να πιστέψει ότι πλέον δεν ελκύεσαι από εκείνη. Αν σε ενδιαφέρει η υγεία της τότε βρες άλλο τρόπο, πιο διακριτικό, να της το κουβεντιάσεις.

 

«Είσαι στις δύσκολες μέρες του μήνα;»

Το να ρωτάς την κοπέλα σου αν βρίσκεται στις δύσκολες μέρες του μήνα (συνήθως όταν τη βλέπεις να έχει νεύρα) είναι σαν να υπονοείς ότι είναι παράλογη ή υπερβολικά συναισθηματική. Με άλλα λόγια, είναι σαν να αποποιείσαι οποιαδήποτε ευθύνη και να τη μεταθέτεις όλη επάνω στη σύντροφο σου και στις ορμονικές της αλλαγές.