fbpx

Να γιατί πολλοί άντρες αφήνουν τις γυναίκες μόνες τους

Να γιατί πολλοί άντρες αφήνουν τις γυναίκες μόνες τους

Το φαινόμενο το έχεις δει επανειλημμένα γύρω σου, μόνες όμορφες γυναίκες, τόσο που ίσως αναρωτιέσαι αν είναι λεσβίες ή απορείς γιατί δεν έχουν κάποιον παρέα.

Αναρωτιέσαι αλλά εσύ ο ίδιος δεν κάνεις το βήμα να πλησιάσεις, όπως δεν το κάνουν οι περισσότεροι και έτσι οι γυναίκες μένουν μόνες τους!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί πολλές γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους

 

Όχι δεν είναι αυτό που λένε ότι η αντροπαρέα είναι η καλύτερη. Άλλοι είναι οι λόγοι και έχουν να κάνουν με μερικούς ψυχολογικούς παράγοντες, αλλά και με συμπεράσματα που έχουν επικρατήσει, τις περισσότερες φορές λανθασμένα.

Δες λοιπόν τι παίζει:

 

  1. Η ομορφιά που σε κάνει να μην την πλησιάσεις!

Οι άνθρωποι συχνά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν το πρώτο βήμα όταν βλέπουν μια πολύ όμορφη γυναίκα. Την απορρίπτουν, πριν τους απορρίψει εκείνη πρώτη. Και ενώ πράγματι αυτό είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, -μπορεί όντως να είναι σε σχέση ή απλά να μη θέλει να βγει μαζί σου-, το να είμαστε εντελώς σίγουροι για την επικείμενη απόρριψη, είναι ένα λάθος που μειώνει τόσο το δικό σου εγωισμό, όσο και τη δική τους αυτοπεποίθηση. Από την άποψη των πιθανοτήτων λοιπόν,  μία όμορφη γυναίκα είναι λιγότερο πιθανόν να ζητηθεί σε ραντεβού. Αγόρια, δεν πάμε πουθενά έτσι.

 

  1. Εκτιμάς λανθασμένα ότι είναι …χαζή, επειδή είναι όμορφη και ίσως ξανθιά

Στοιχηματίζω ότι το έχεις σκεφτεί αυτό για κάποια απίστευτα όμορφη, πριν καν της μιλήσεις. Άκου λοιπόν να δεις: ρηχοί άνθρωποι υπάρχουν παντού και ανάμεσά τους, ναι, βρίσκονται και όμορφες γυναίκες. Το θέμα είναι ότι κατατάσσουμε προκαταβολικά σε αυτή την απεχθή κατηγορία τις όμορφες γυναίκες (και όχι τόσο τους όμορφους άντρες, να τα λέμε και αυτά!). Στην πραγματικότητα όμως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν προκύπτει από την εμφάνιση μιας γυναίκας, αλλά από τη διανόησή της.

 

 

Έχω γνωρίσει πολλές όμορφες γυναίκες που είναι ευγενικές, δοτικές, έξυπνες και με χιούμορ. Οπότε καλό είναι να βγάλουμε αυτά τα στερεότυπα από το κεφάλι μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους άλλους να…είναι αυτό που είναι. Μερικές φορές οι άνθρωποι γίνονται καλοί επειδή αυτό περιμένουν όλοι από αυτούς, και μερικές φορές γίνονται κακοί ή απόμακροι γιατί αυτό ακριβώς προσδοκεί η κοινωνία να γίνουν.

 

  1. Οι όμορφες γυναίκες πρέπει να είναι μαζί με όμορφους άντρες

Γιατί σε όλους μας αρέσουν τα κλισέ με τα οποία μεγαλώσαμε. Καλό θα ήταν όμως να σταματήσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους σαν τον Ken και την Barbie, και να παραδεχτούμε επιτέλους ότι αυτό που θα σε κάνει να ερωτευτείς τον άλλον βρίσκεται πέρα από το παρουσιαστικό του, κάτω από το δέρμα του, βαθιά μέσα στην ψυχή του. Για αυτό μην ξαναπείς τη φράση «στοιχηματίζω ότι είναι μαζί του για τα λεφτά». Δεν είναι ωραίο, δεν είναι ευγενικό και σίγουρα μπορεί να απέχει πολύ από την αλήθεια. Περισσότερο όμως κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο, απλώς για να γίνουν αποδεκτοί και να βρουν τη θέση τους σε αυτή την κοινωνία που είναι έτοιμη να τους καταπιεί στην παραμικρή κίνηση που δεν ταιριάζει στις προδιαγραφές του πολύ συγκεκριμένου καλουπιού που η ίδια έχει θέσει.

 

  1. Η ομορφιά που σε τρομάζει

Η ομορφιά δεν τρομάζει απλώς, τσακίζει γόνατα. Σίγουρα κάνει τους ανθρώπους να φέρονται διαφορετικά και την καθημερινότητα πιο εύκολη. Όμως κεκλεισμένων των θυρών, όταν βρίσκεσαι μόνος απέναντί της, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Οι ανασφάλειες σου συσσωρευμένες, γίνονται ζήλια, σε αλλάζουν. «Γιατί είσαι μαζί μου, αφού μπορείς να έχεις όποιον θες;» ρωτάς και ξαναρωτάς και γίνεσαι ένας κουραστικός ερωτευμένος. Ή χειρότερα: «το ξέρω ότι θα προτιμούσες να ήσουν μαζί του, είναι πολύ καλύτερος από εμένα. Εγώ δεν σου αξίζω»!