fbpx

Οι άντρες είναι σκληροί αλλά πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες!

Οι άντρες είναι σκληροί αλλά πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες!

Οι άνδρες μπορεί να φαίνονται σκληροί ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι νιώθουν μεγαλύτερους πόνου σε σχέση με τις γυναίκες. Άσχετα αν οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι οι πόνοι της γέννας είναι πολύ επώδυνοι  οι άνδρες πονούν πολύ περισσότερο γενικότερα όπως υποστηρίζουν αυστριακοί επιστήμονες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί πολλοί θέλουν τη γυναίκα από πάνω την ώρα του σεξ!

 

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 10.200 ασθενών οι οποίοι σε διάστημα μιας τετραετίας είχαν κάνει εγχείρηση στην καρδιά ή στην κοιλιά τους σε κάποιο γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο”,” σύμφωνα με το BBC.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες έχουν γενικά πιο δυνατούς μετεγχειρητικούς πόνους από ότι οι γυναίκες μετά από σοβαρή εγχείρηση ενώ τα πράγματα αντιστρέφονται στις λιγότερο σημαντικές εγχειρήσεις μετά τις οποίες οι γυναίκες νιώθουν συνήθως μεγαλύτερες ενοχλήσεις.

Οι διαφορές του πόνου ανάμεσα στα δύο φύλα παραμένουν ένα επίμαχο ζήτημα από επιστημονική άποψη τόσο σε πειραματικό όσο και σε κλινικό επίπεδο.

Οι διαφορετικές ορμόνες μπορεί να παίζουν ρόλο καθώς η ανδρική τεστοστερόνη μπορεί να μειώσει τον πόνο ενώ το «κατώφλι» του πόνου για μια γυναίκα μεταβάλλεται ανάλογα με την φάση του εμμηνοροϊκού κύκλου της.

Περιβαλλοντικοί ψυχολογικοί και πολιτισμικοί παράγοντες επίσης παίζουν τον δικό τους ρόλο. Για παράδειγμα έχει αποδειχθεί ότι οι άνδρες γίνονται πιο ανθεκτικοί στον πόνο όταν τους κάνει την εξέταση μία ελκυστική νοσοκόμα ή γιατρός.