fbpx

Πως μπορείς να μην πέσεις θύμα του revenge porn

Πως μπορείς να μην πέσεις θύμα του revenge porn

Το όπλο όσων αποφασίζουν να τιμωρήσουν τους πρώην συντρόφους τους είναι φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν στην κατοχή τους όπου εικονίζονται σε άσεμνες πόζες – ντυμένοι προκλητικά, γυμνοί, ακόμη και την ώρα που κάνουν σεξ και φυσικά εσύ δεν θα ήθελες να δεις τον εαυτούλη σου να φιγουράρει ολόγυμνος ή να κάνει σεξ σε σελίδες πορνογραφικού χαρακτήρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 κόλπακια για να κάνεις την πιο …υγιή ελεύθερη σχέση!

 

Το υλικό αυτό αναρτάται στο internet κυρίως σε social media ακόμα και site πορνογραφικού περιεχομένου όπως είναι το Pornhub για λόγους εκδίκησης, χωρίς τη συγκατάθεση των εικονιζομένων.

Ποιος σκέφτεται τι (κακό) μπορεί να συμβεί στο μέλλον τη στιγμή που είναι μαζί με τον σύντροφό του;

Το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε απέκτησε όνομα: λέγεται «πορνογραφία εκδίκησης» (revenge porn) και αποτελεί την τελευταία μόδα μεταξύ των χωρισμένων!

 

 

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες «πορνογραφίας εκδίκησης». Η πρώτη αφορά σε «καυτά» βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιοποιούνται από πρώην συντρόφους ή συζύγους. Πρόκειται για υλικό το οποίο είτε έχουν τραβήξει τα ίδια τα θύματα με το κινητό τους τηλέφωνο και το έχουν αποστείλει στους ανθρώπους με τους οποίους διατηρούσαν σχέση είτε το έχουν τραβήξει οι τελευταίοι με τη συγκατάθεση των πρώτων.

Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με τη δόλια απόκτηση αυτού του υλικού: οι επιτήδειοι βιντεοσκοπούν κρυφά τα θύματά τους (σε τουαλέτες, αποδυτήρια κ.ά.) ή τα πείθουν να τους στείλουν άσεμνες φωτογραφίες συνομιλώντας μαζί τους σε chatrooms ή σε κοινωνικά δίκτυα.

 

 

Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο Ιντερνετ για να εκδικηθούν το θύμα, ενώ στη δεύτερη επικοινωνούν μαζί του και το απειλούν ότι θα δημοσιοποιήσουν το υλικό αν δεν τους δώσει χρήματα ή περισσότερες φωτογραφίες.

Επίσης, έχουν καταγραφεί περιστατικά πώλησης βίντεο ή φωτογραφιών σε συμμαθητές των εικονιζομένων έναντι μερικών δεκάδων ευρώ. Σε σπανιότερες περιπτώσεις οι θύτες είναι κορίτσια που ανεβάζουν φωτογραφίες άλλων κοριτσιών, θέλοντας να τις εκδικηθούν επειδή «έκλεψαν» τα αγόρια τους!

Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι άντρες με τις πρώην τους, όπως το κάνουν και οι γυναίκες με τους πρώην τους!

Πως μπορείς να προστατευτείς; Η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα. Σκέψου λοιπόν ότι αν είναι να χωρίσεις κάντο φιλικά και με πολύ …αγάπη ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να βρεθείς εκτεθειμένος στα social ή σε pornosite!