fbpx

Χωρισμένος και πατέρας! Ένας δρόμος γεμάτος ευθύνες αλλά και περηφάνια!

Χωρισμένος και πατέρας! Ένας δρόμος γεμάτος ευθύνες αλλά και περηφάνια!

Την ώρα που κάποιοι «πατεράδες» εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, κάποιοι άλλοι δηλώνουν περήφανοι που είναι πατεράδες. Περηφάνια που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία αν είναι single πατεράδες!

Το να είναι κάποιος νέος, ωραίος και παράλληλα να είναι και πατέρας, στα μάτια και τη λογική κάποιων φαντάζει …κάπως. Ίσως να φαντάζει και ψεύτικο, επειδή οι άνθρωποι αυτοί, επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο του πατέρα και όχι τον εύκολο της έκτρωσης και της αποφυγής των ευθυνών, όπως δυστυχώς συνηθίζεται από πολλά νέα ζευγάρια. Επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο του μεγαλώματος των παιδιών και όχι της εγκατάλειψης τους!

Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας και ακόμα πιο δύσκολο να είσαι single πατέρας, γιατί όπως και να έχει ένας χωρισμός αφήνει σημάδια και υποχρεώσεις μιας ζωής, αν είσαι βέβαια συνειδητοποιημένος άντρας και όχι ευκαιριακός καιροσκόπος ή εαυτούλης. Και αυτή είναι μια κατάσταση απόλυτα προσωπική, που αφορά μόνο τον πατέρα, το παιδί και γενικά την οικογένεια και κανέναν άλλον!

Οι άντρες εκείνοι που δεν αποποιούνται τις ευθύνες τους. Οι άντρες εκείνοι που συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες, τη δουλειά τους, τη ζωή τους και καταφέρνουν να συνδυάζουν την πατρότητα και την αγάπη στο βλαστάρι τους, είναι μικροί αφανείς ήρωες της ζωής.

Ο λόγος για τον Δώρο Παναίδη και το θέμα που προέκυψε στο τηλεπαιχνίδι στο οποίο μετέχει και την αποκάλυψη ότι είναι single πατέρας και μάλιστα δύο παιδιών! Μια αποκάλυψη που επικρίθηκε από κάποιους οι οποίοι αγνόησαν την ιδιωτικότητα που επιβάλλεται όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, που αφορά ανήλικα παιδιά! Δεν είναι «ψέμα» να μην αναφερθείς σε μια κατάσταση που βιώνεις, κατάσταση πολύ προσωπική, που αφορά εσένα και τα παιδιά σου. Αυτές είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να γίνονται βορά στα media.

Όμως έγινε και ο Δώρος Παναίδης αναγκάστηκε να απαντήσει με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμός στα social media. Μια απάντηση που αξίζει να τη διαβάσεις με προσοχή και να μάθεις, ακόμα και αν δεν είσαι πατέρας και πολύ περισσότερο single πατέρας, όπως ο Δώρος.

Σε αυτό το άρθρο το Activeman.gr δεν κρίνει το τηλεπαιχνίδι και ούτε μας ενδιαφέρει άλλωστε. Αναδημοσιεύουμε την απάντηση του Δώρου Παναϊδη επειδή κατά τη γνώμη μας αποτελεί διδαχή για όλους του άντρες που είτε είναι πατεράδες, είτε θα γίνουν κάποια στιγμή:

«Είμαι ο Δώρος Παναγίδης και αυτό το διάστημα “πρωταγωνιστώ” στο Power Of LOVE..

Το “πρωταγωνιστώ” το βάζω στα εισαγωγικά για δύο λόγους.

Ο πρώτος γιατί ήταν επιλογή μου. Μου το πρότειναν, μου άρεσε, γούσταρα αυτή την αλλαγή και το έκανα.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως “πρωταγωνιστώ” και σε αρκετά άρθρα ως ο “ψεύτης”, ως ο πατέρας που δεν το δήλωσε και ως κάποιος που όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά τι άνθρωπος είμαι. Με τα υπέρ μου και τα κατά μου. Με την ευγένειά μου και την τρέλα μου. Με τα άσπρα του και τα μαύρα του.

Ολοι μας άλλωστε κατά καιρούς είτε νιώθουμε περήφανοι για αυτά που κάνουμε είτε μετανιώνουμε για τυχόν λάθη. Εγώ σαν Δώρος δεν μετάνιωσα ποτέ για τίποτα. Ούτε καν για τα λάθη μου.

Ερωτεύτηκα, αγάπησα, δάκρυσα, πόνεσα, ΕΖΗΣΑ όμως.. Ναι, κάποιες στιγμές έπεσα και στα πατώματα. Ανθρωπος όμως που δεν νιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα στην ζωή και στην πορεία του για μένα δεν λέγεται Ανθρωπος.

Οταν μπήκα στο Power Of LOVE και η παραγωγή γνώριζε εξ αρχής πως είμαι ένας από τους χιλιάδες single father που υπάρχουν ανά τον κόσμο το συζητήσαμε και τους είχα πει θα το πω όταν και εφόσον εγώ νιώσω έτοιμος. Δεν το κρύβω, δεν το έκρυψα ποτέ και στα social media οι πάντες με έχουν δει έχοντας στην αγκαλιά μου τα “ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ” ΜΟΥ.
Αυτά ήταν για μένα ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ γιατί αυτά ήταν που με έκαναν να νιώσω άνθρωπος, να αισθανθώ τι θα πει να είσαι γονιός, να δω την ζωή με άλλο μάτι, να ανησυχώ αν είναι καλά, να κλάψω όταν χτυπήσουν, να τρέξω να τα αγκαλιάσω και να πονέσω αν πάθουν – χτύπα ξύλο – κάτι.

Αυτές οι γυναίκες στην ζωή μου ήταν για εμένα το Α και το Ω. Αυτές μου χάρισαν ότι πιο πολύτιμο έχω σήμερα άσχετα αν είμαι και δηλώνω εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερος. Είμαι ελεύθερος γιατί αυτές οι σχέσεις δεν προχώρησαν για τους Α ή Β λόγους. Τις εκτιμώ όμως, τις αγαπώ γιατί μου χάρισαν τα παιδιά μου και είμαι δίπλα τους όταν και εφόσον με χρειαστούν…

Δεν είμαι υπόλογος από κανέναν και σε κανέναν. Δεν έχω κάνει έγκλημα και ούτε πρέπει να δικαστώ για το δώρο ή τα δώρα που μου έστειλε ο ΘΕΟΣ στη ζωή μου. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και εύχομαι όλοι εσείς που ίσως με έχετε κρίνει να σας δώσει ο Θεός απλόχερα το ίδιο ΔΩΡΟ που μου έστειλε εμένα και που με έκανε ευτυχισμένο. Ισως μόνο τότε θα καταλάβετε γιατί ΔΕΝ μίλησα και γιατί θέλησα να προστατεύσω τα αγγελούδια μου.

Είμαι ο Δώρος Παναγίδης και ειμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είμαι ΠΑΤΕΡΑΣ»