fbpx

«Καφενείο Πύργος»: Από το 1975 το πιο ιστορικό της Θεσσαλονίκης

«Καφενείο Πύργος»: Από το 1975 το πιο ιστορικό της Θεσσαλονίκης

Παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο  σήμα κατατεθέν της πόλης, με θέα το Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό.

 

Άνοιξε το 1975  και είναι το μοναδικό κομμάτι της πλατείας Τσιρογιάννη που έμεινε ατόφιο στον χρόνο, με ελάχιστες παρεμβάσεις. Μετράει γενιές πλέον στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πλήθος αναμνήσεων από ανθρώπους που άφησαν εδώ το στίγμα και την αύρα τους στο πέρασμα του χρόνου. Το κατώφλι του παραδοσιακού καφενέ με το χαρακτηριστικό όνομα έχουν διαβεί πολλοί επίσημοι. Όσο γινόταν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στην Τσιρογιάννη γινόταν  ένα μεγάλο πανηγύρι, ήταν ο κεντρικότερος δρόμος της Θεσσαλονίκης και από το δω περνούσαν όλοι…

 

Διαβασε ακομα: Αυτά είναι τα καφενεία της Θεσσαλονίκης με τους καλύτερους μεζέδες

 

 

Κι αν ο χρόνος κυλάει σαν νερό,  ο χώρος μένει πάντα ζωντανός  από τις κουβέντες, τα πειράγματα,  τις διαφωνίες των πελατών  όπου αναπολούν τα παλιά, διασκεδάζουν την καθημερινότητα και  σχολιάζουν την επικαιρότητα .

 

 

Τόπος συνάντησης για τάβλι, χαρτιά, ποδοσφαιρική και πολιτική συζήτηση, αλλά και τόπος απολαύσεων,  της θέας, του δροσερού θαλασσινού αέρα,  του παραδοσιακού ελληνικού καφέ, του  τσίπουρου, του κρασιού και της μπύρας  με τη συνοδεία νόστιμων και εκλεκτών μεζέδων.