fbpx

Αυτές είναι οι 10 ενδείξεις που δείχνουν ότι είσαι εργασιομανής!

Αυτές είναι οι 10 ενδείξεις που δείχνουν ότι είσαι εργασιομανής!

Δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο αλλά δε σε νοιάζει. Βγαίνεις με φίλους και γνωστούς και συζητάς μόνο για δουλειά με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να σε κοροϊδεύουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 tips να σβήσεις το άγχος της δουλειάς και να βγάλεις περισσότερο χρήμα

 

Δεν έχεις καμία αρρώστια απλώς λατρεύεις να δουλεύεις και θεωρείς ότι γι\’ αυτό τον σκοπό έχεις έρθει στη ζωή. Αν το άγχος σου είναι να φύγεις από το γραφείο με το που τελειώσει το 8ωρο και να πας γρήγορα σπίτι ώστε να συνεχίσεις από εκεί τη δουλειά”,” αλλά με τις φόρμες σου τότε είναι βέβαιο.

Πάσχεις από εργασιομανία και είσαι καλά. Ιδού 10 ακόμα συμπτώματα που θα επιβεβαιώσουν το ήδη αυταπόδεικτο.

 

  1. Κοιμάσαι 4 με 5 ώρες τα βράδια.

Δεν είναι ότι δε θες να κοιμηθείς περισσότερο απλά το 24ωρο δε σου φτάνει να κάνεις όλα αυτά που θες και να κοιμάσαι και οκτώ ώρες!  Αυτά τα κάνουν μόνο οι αργόσχολοι”,” σωστά”,” Εσύ προτιμάς να δουλεύεις,  να γράφεις, να διαβάζεις, να γυμνάζεσαι, να ταξιδεύεις και γενικά να κάνεις τα πάντα  την ώρα που οι απλοί άνθρωποι κοιμούνται.

 

  1. Είτε είσαι τρομερά οργανωτικός είτε ταλαντούχος και επιρρεπής στο μπάχαλο.

Γιατί αν δε μπορείς να κρατήσεις ένα οργανωμένο ημερολόγιο με τόσες δουλειές πρέπει να έχεις τρομερό ταλέντο στο να θυμάσαι όλες σου τις υποχρεώσεις.

 

  1. Το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι να φτιάξεις καφέ.

Δε μιλάς σε κανέναν δε σηκώνεις κανένα τηλέφωνο αν δεν τρέξει καφεϊνη στον οργανισμό σου. Ξέρεις από το προηγούμενο βράδυ πως ο οργανισμός σου είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να σκέφτεται εκείνη τη στιγμή που θα πιεί καφέ και να μην λειτουργεί πριν από αυτή.

 

 

  1. Σκέφτεσαι το πόσο καφέ έχεις πιεί όλη μέρα.

Ξέρεις πόσες κούπες καφέ πρέπει να πιείς ανάλογα με τις υποχρεώσεις σου. Βάζεις ακριβώς όση ποσότητα πρέπει ή έχεις φροντίσει ώστε η καφετέρια κάτω από το χώρο της δουλειάς σου να ξέρει πότε και τι καφέ να σου φέρει.

 

  1. Βρίσκεις τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τα πάντα

Οργανώνεις έτσι το πρόγραμμά σου ώστε να χωρέσει όλες σου τις δραστηριότητες. Μπορεί να είσαι κοντά στην υπερκόπωση αλλά τα προλαβαίνεις όλα.

 

 

  1. Ξέρεις τους πάντες.

Ασχολείσαι με όλους τους τομείς και φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν αλλά το κάνεις εξαιρετικά. Κάνεις μοναδικό marketing του εαυτού σου και όλοι ξέρουν ποιος είσαι. Άσχετα με το αν σε χαιρετούν/συμπαθούν ή όχι.

 

  1. Είσαι άσος με την τεχνολογία.

Το smartphone είναι η προέκταση του χεριού σου αλλά όχι μόνο επειδή μιλάς συνεχώς στο τηλέφωνο ή τσατάρεις. Έχεις κατεβάσει τις τελευταίες πιο σύγχρονες εφαρμογές και πληρώνεις τους λογαριασμούς από το κινητό σου ή μετράς τις θερμίδες που θα φας. Ξέρεις όλες του τις δυνατότητες.

 

  1. Ξέρεις πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα τη δουλειά.

Γελάς αστειεύεσαι με τους συνεργάτες σου κάνεις μικρά διαλειμματάκια για να πάρεις αέρα και τρως μακριά από την οθόνη του υπολογιστή. Όσο καλύτερα και αναίμακτα περνάς τη μέρα στο γραφείο σου  τόσο περισσότερο θα μπορείς να κάτσεις στον χώρο αυτό και να δουλέψεις.

 

  1. Δεν παίρνεις άδειες.

Κι όταν παίρνεις φροντίζεις να είναι για κάτι πολύ grande. Ένα ταξίδι τον γάμο του κολλητή σου ή τον δικό σου. Προς θεού δε θα λείψεις επειδή ανέβασες 38 πυρετό!

 

  1. Εκνευρίζεσαι όταν οι υπόλοιποι δε δουλεύουν το ίδιο.

Όμως παίρνουν τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα από σένα. Και φυσικά δε μπορείς να κάνεις κάτι γι΄αυτό και κανείς δε φροντίζει να αποκατασταθούν αυτές οι αδικίες.